Min side Meld fra
Kontakt oss

Parkering og trafikk i Gamlebyen i sommer

Uteservering i Voldportgaten

Stengt for biltrafikk 
Det vil bli uteservering i Voldportgaten i Gamlebyen i perioden 21. juni-18. august. Det betyr at det vil bli stengt for biltrafikk i Voldportgaten mellom Voldgaten og Raadhusgaten. Det er positivt for næringslivet, besøkende og skaper liv i Gamlebyen. 

Voldportgaten, uteservering
Uteservering i Voldportgaten

Endring i parkeringsbestemmelser og trafikkmønster

Når Voldportgaten blir stengt for biler må vi spre trafikken på andre gater. Parkering langs lekeplassen i Voldgaten blir forbudt. I Færgeportgaten blir det biltrafikk i begge kjøreretninger der det til vanlig er enveiskjørt. Det betyr at det ikke kan parkeres på beboerparkeringen i Færgeportgaten mellom Voldgaten og Kirkegaten. Det blir skiltet all stans forbudt.

Beboere og næringsdrivende i Gamlebyen som har inngått avtaleparkering, kan benytte andre beboerparkeringer og kommunale parkeringsplasser med avgiftsparkering i Gamlebyen. 

Voldgaten, all stans forbudt
Voldgaten, all stans forbudt
Færgeportgaten, all stans forbudt
Færgeportgaten, all stans forbudt

Parkering i Gamlebyen

Det er begrenset med parkeringsplasser i Gamlebyen. Det er parkering kun på viste plasser som er skiltet med P. Det er avgiftsbelagte parkeringsplasser, en times gratis parkering noen steder og enkelte strekninger er for beboere og næringsdrivende som har inngått avtaleparkering. Følg skilting. Vi oppfordrer i størst mulig grad besøkende med bil om å parkere på utsiden av Gamlebyen.  

Parkering på utsiden av Gamlebyen

Vi oppfordrer i størst mulig grad besøkende med bil om å parkere på utsiden av Gamlebyen. Det er flere muligheter:

Parkering ved Kongstenhallen
Parkeringsplassene ved Kongstenhallen har ulike parkeringsbestemmelser. På den store parkeringsplassen langs Gamlebyveien er det tre timer gratis parkering mot registrering av registreringsnummer på p-automat, Fredrikstad P app eller EasyPark app. Deretter er det parkering mot avgift. Avstand til Gamlebyen er ca. 300 meter.  

Parkering ved golfbanen langs Torsnesveien
Her er det tre timer gratis parkering mot registrering av registreringsnummer på p-automat, Fredrikstasd P app eller EasyPark app. Deretter er det parkering mot avgift. Avstand til Gamlebyen er ca. 500 meter. 

Parkering på Cicignon
Ved Tollbodbrygga og Strandpromenaden på Cicignon er det avgiftsparkering. Herfra er det kort vei til fergeleiet på Cicignon og byferga over til Gamlebyen. Byferga er gratis. 

Innfartsparkering ved Fredrikstadbrua
Her er det er gratis parkering. Innkjøring fra Spinneriveien/Brohodet. Det er parkering forbudt mellom kl. 00 og 04 alle dager. Avstand til Gamlebyen er ca. 1 km. 

Byferga

Byferga er gratis og har to fergeruter til/fra Gamlebyen:

  • Cicignon - Gamlebyen (tvers over elva)
  • Gamlebyen - Smertu - Sentrum - Værste - Gressvik - Ålekilene

Rutetider:
www.fredrikstad.kommune.no/byferga 
www.entur.no eller appen Entur

Byferga

Buss

Det er flere busslinjer som stopper på utsiden av Gamlebyen ved Kongstenområdet. Skriv Gamlebyen eller Kongsten som ankomssted i reiseplanleggeren, så får du flere alternativer. 

Rutetider:
www.ostfold-kollektiv.no eller appen ØstfoldReise
www.entur.no eller appen Entur

Sist oppdatert: 09. juli 2024