Sykle til Samhold

Liten badestrand med ferskvann som er ideell til ta seg et forfriskende bad i sommervarmen for de som bor på Rekustad og Nes, eller om du er på sykkeltur opp glommastien. Her finner du også bord, badeflåte og grill.  Samhold badeplass ligger bare 9 minutter på sykkel unna Steinerskolen og du kan lett svippe oppom funnstedet for Tuneskipet på veien, som er utstilt på Vikingskipshuset på Bygdøy.

STORYMAPS: kart og bilder

Slik kommer du deg hit:

Fra Steinerskolen på Rekustad: Sykle ned Hatteveien og ta inn til venstre på Rekustadveien. I krysset her kan du kjøpe med deg sushi, wok eller baguett fra Kichi som åpnet våren 2021. Ta til høyre på Rostadveien ned til Solliveien. En nydelig vei med trær og spredt bebyggelse. Fortsett til venstre på gang og sykkelveien langs Solliveien. Etter at du har passert innkjøringen til funnstedet for Tuneskipet, finner du badestranden på høyre hånd. Stranden er skiltet med parkering for de som skal besøke Tuneskipet. Pass på: Her er det en litt krevende kryssing av veien!

Fra Nes: Sykle Nesveien nordover over jernbanen. Fortsett rett frem i Kirkeveien som svinger ned i Solliveien. Følg til høyre langs Solliveien ned mot Rolvsøysundbru, men fortsett på Solliveien nordover. Følg Solliveien under Rolvsøysund bru (Fv 112) litt over 300 meter før du kan sykle inn på gang- og sykkelveien langs Solliveien. Følg gang- og sykkelveien i ca 1,4 km og sving ned til høyre til Samhold badeplass, skiltet til parkering til Tuneskipet. På samme tur kan du se funnstedet for tuneskipet, som er ustilt på Vikingskipshuset på Bygdøy.

Naturlige forhold:

Gressplen, sandstrand, leirebunn.

Fasiliteter:Grillplass, søppelstativ, utsettingsrampe for båt. 

Tilrettelegging i sommersesongen:

Badeflåte.  

Vanntype:

Ferskvann

 

Se kart og bilder

bilde
bilde