Sykle til Mærrapanna

Pakk sykkelen med grillmat og badetøy og ta sykkelturen til Mærrapanna i sommer - en egen verden i havgapet med ville svaberg, barlindskog, gresslette med gode lekemuligheter for barn og grillplasser for familier. Flotte opplevelser venter den som tar sykkelturen hit i sommer. De som har lastesykkel kan slå to fluer i en smekk og stoppe på Rød planteskole på vei hjem og handle sommerblomster til hagen.

STORYMAPS: kart og bilder

 

Slik kommer du deg hit:

Følg gang og sykkelvei langs fv 117 vestover fra Gressvik Torg. Følg Fv 117 forbi Møklegård. Der gang- og sykkelveien slutter, gå over fotgjengerfeltet og ta til venstre på Gamle Slevikvei som går parallelt med hovedveien. I krysset ved Halvorsrødveien/den gamle butikken ta til venstre og følg den 60 meter ned der du får et gang- og sykkelveis skilt på høyre side. Følg denne Åsenveien videre utover, gjennom en grind, og videre langs jordekanten. Veien skifter navn til Mellegårdsveien og passerer nært/gjennom tun og er en hyggelig boliggate til den kommer ut på hovedveien veien igjen ved Lindstadveien.Ta til høyre her og følg hovedveien.  Ta av til venstre midt i en skarp høyresving der det er skiltet til Mærrapanna. Vær litt obs på trafikken når du krysser veien her. Stopp ikke ved parkeringsplassen for biler, men sykle videre på grusveien gjennom den fredede barlindskogen ut til halvøya Mærrapanna. Du kan også parkere ved bommen og nyte en gåtur den siste strekningen for å suge til deg opplevelsen av barlindskogen og bratte skrenter.  Turen tar ca 40 minutter.

Fasiliteter:

Toaletter med eget handicapotalett. Toalettene stenger fra 1. september.  Søppelbeholder, søppelstativ. Lekeplass Grill- og rasteplasser. Det er utplassert en utedo langs Kyststien på Mærrapanna.

Tilrettelegging: 

Badestiger.

Naturlige forhold:

Svaberg. I bukta er det leire-/sandbunn og langgrunt.    

Vanntype: Saltvann

Se kart og bilder

 

Se mer om badeplassene i Fredrikstad

bilde
bilde