Sykle til Foten

Dette er en av de mest populære badestedene i Fredrikstad med attraksjoner for barnefamilier, folk med funksjonsnedsettelser og ungdom. Her finner du blant annet strender, svaberg, stupetårn, lekestativer, sandvollyballbane, bord, toaletter og cafe.

STORYMAPS: kart og bilder

 

Slik kommer du hit:

Følg gang og sykkelvei langs fv 117 vestover fra Gressvik Torg og helt til Møklegård. Ta av mot Foten badeplass (skiltet) på Øyenkilenveien. Følg veien mot Øyenkilen og ta til høyre på Fotenveien mot Foten.  Følg Fotenveien til du kommer frem. Turen tar ca 30 minutter på sykkel. Denne sykkelturen er en veldig trygg rute da du sykler på gang- og sykkelvei fra Gressvik torg og helt frem til Fotenveien.

Blått Flagg:  

Foten er kvalitetsstemplet med den internasjonale miljøsertifiseringen Blått flagg, som gis til badestrender og småbåthavner som oppfyller visse krav om vannkvalitet, sikkerhet, service og miljøinformasjon   Naturlige forhold: Sandstrand, sandbunn, svaberg.  

Kafeteria:

Salg av norsk husmannskost, andre enkle matretter og kioskvarer. Åpningstider Foten cafe: kl. 10 – 22 hver dag, fredag og lørdag til kl. 23.30 i skoleferien. Mellom påskeferien og høstferien er målet å holde åpent i ferier og helger. Kaféen har ønske og mål om å holde åpent så mye som mulig (væravhengig). Førstehjelpsutstyr og telefon er tilgjengelig i kafeteriaens åpningstid. Følg med på Foten cafe sin facebookside for oppdaterte opplysninger: www.facebook.com/fotencafe/

Fasiliteter:

Adkomstvei for rullestolbrukere fra p-plass til badeplassen. Baderampe for rullestoler. Grillplass tilrettelagt for rullestolbrukere. Livbøyer på badeplassen og førstehjelpsutstyr i kafeteriaen. Badeflåte og badetrapper. Lekeplass. Sandvolleyballbane. Vertskapsbolig i andre etasje som inneholder soverom, toalett og kombinert stue/kjøkken.

Sanitærforhold:

6 offentlige toaletter i kafébygget, hvorav ett handicaptoalett. Søppelbeholder og søppelstativer. Vanntype: Saltvann.

 

Se kart og bilder

 

Se mer om badeplassene i Fredrikstad