Sykle til Flåtavika

Ta rundturen fra Vestbygda ungdomskole på Manstad til Flåtavika badestrand gjennom et levende bydgelandskap. I Flåtavika kan du blant annet grille, spille strandvollyball, overnatte i hengekøye og fange strandkrabber. Ta en is hos Engelsviken Pizza og en tur innom fiskebutikken på vei hjem.  Ca 20 minutter på sykkel til stranda, og 15 minutter tilbake.

STORYMAPS: kart og bilder

 

Slik kommer du deg hit:

Rundttur fra Vestbygda ungdomskole på Manstad: Følg gang- og sykkelveien til Engelsvikenveien og ta til venstre mot Huseby og sving inn til høyre etter ca 250 meter til Rødsbråtan. Følg denne bygdeveien til Grundtvikveien. Sving til høyre og så første til venstre inn Smaugsveien. Etter ca 500 meter ta til høyre via småveier til Levvelveien. Ved Levvelsveien ta til venstre og så første til høyre merket med kyststien. Følg denne til enden der den slutter i en sti. Trill sykkelen ca 100 meter til Flåtavika badeplass. Tilbake kan du sykle nordover langs Flåtavikveien. Der Flåtavikveien svinger til høyre, kan du ta Moloveien rett frem, langs kyststien. Følg denne nordover til Engelvikenveien. Ta vil venstre her om du vil en tur til fiskebutikken/fiskerestauranten, eller gå tvers over krysset for en is hos Engelsviken Pizza.  Her finner du også Engelsvikenhagen  med benker/bord. Tilbake sykler du Engelsvikenveien på fortau og gang-sykkelvei helt frem til der du tar av til Manstad og Vestbygda ungdomskole. På veien kan du stoppe ved Skåntorp gård og hilse på dyrene på gården. Rundturen er på ca 8 km totalt og det tar ca 20 minutter å sykle fra Vestbygda skole til Flåtavika om Rødsbråtan, og ca 15 minutter tilbake langs Engelsvikenveien.

Fasiliteter:

Sandvollyball bane Søppelbeholder, søppelstativ. Motorikkbane for barn, Bocca bane Grill- og rasteplasser. Det er utplassert en utedo Bygdesykkel stativ

Tilrettelegging i sommersesongen: 

Badestige og sandvollyballnett.

Naturlige forhold:

Svaberg, sandstrender, gressplen, hengekøye- teltmuligheter  

Vanntype:

Saltvann

 

Se kart og bilder

bilde
bilde