Sykle til Enhuskilen

Lett tilgjengelig og stor badeplass sentralt på Kråkerøy med gode turområder. Her kan du blant annet kose deg på svaberg eller på en småbarnvennlig strand, spille fotball på den store planen eller ta deg en is i kiosken til campingplassen. En badeplass som ligger bare 25 minutter på sykkel fra gangbrua over til sentrum. Ruta går langs den hyggelige Ulvedalen gjennom skogene på Kråkerøy.  

STORYMAPS: kart og bilder

Slik kommer du deg hit:

Fra gangbrua over Glomma mellom sentrum og Kråkerøy sykler du opp til Jens Wilhemsens gate og tar vil venstre inn på gang- og sykkelveien. Ta så første til høyre opp Bjølstadveien og andre vei til venstre inn på Vennelystveien. Sving inn til høyre rett før rundkjøringa ved Kråkerøybrua og sykle veien bak matbutikken. Her kan du handle med deg lunsj i matbutikken og søtsaker på bakeriet før du sykler videre rett frem inn på Løypeveien. Der den slutter fortsetter du Ulvedalen til høyre. Dette er en hyggelig boliggate som fortsetter på en bilfri grusvei mellom Kråkerøys hundremeterskoger til Kråkerøy Ungdomskole. Et godt alternativ til å sykle Kråkerøyveien eller Rødsveien for de som kommer fra sentrum og ønsker en roligere og grønnere sykkelrute. Når du har passert ungdomskolen og rett før fotballbanen, tar du av til høyre og fortsetter langs åkerkanten på en gang og sykkelvei. Kast gjerne et blikk på skolen kjøkkenhage mens du passerer, som ligger akkurat her. Når du kommer til Enhuusveien (bilveien), tar du til venstre på gang- og sykkelveien. Etter ca 350 meter svinger gang og sykkelveien av mot høyre – fortsett her. Ta første til høyre inn Enhuskilveien og følg denne veien helt frem.

Fasiliteter: 

Toaletter med eget handicaptoalett, søppelstativer, grill- og rasteplasser, lekeplass, campingplass i umiddelbar nærhet med kiosk.

Tilrettelegging i sommersesongen:

Rullestolvennlig baderampe, badeflåte, badebrygge, badestige, badebøyer.  

Naturlige forhold:

Svaberg, liten sandstrand, noe løse bunnforhold.  

Vanntype:

Saltvann, men noe påvirket av Vesterelva/Glomma

 

Se kart og bilder

 

Se mer om badeplassene i Fredrikstad

bilde
bilde