Min side Meld fra
Kontakt oss

Søker flere demokratiguider

20 år gamle Ivan Adnan Ibrahim likte veldig godt jobben som demokratiguide for to år siden. Ved høstens valg er han med igjen for Fredrikstad kommune.

– Jeg likte det veldig, veldig godt! Jeg møtte mange folk når vi var ute og jeg er veldig glad i å snakke med folk, sier Ivan.

Demokratiguider web.jpg

Denne glade og engasjerte gjengen var demokratiguider ved valget i 2019.

Ved valget i 2019 forsøkte Fredrikstad kommune noe helt nytt for å øke valgdeltakelsen i byen. Unge mellom 18 og 35 år ble engasjert til å være demokratiguider. Oppgavene var å spre informasjon om valget. Ivan var en av de ivrige.
– Vi hadde konkurranse om å dele ut flest mulig flyers, sier Ivan entusiastisk.
– Vant du?
– Ja, det gjorde jeg, smiler han fornøyd.


Pendle til Fredrikstad


Til høsten får han lengre reisevei når han igjen skal være demokratiguide. For vi møter han i Ås, der han studerer master i kjemi og bioteknologi.
– Men det går veldig greit å pendle litt, mener han.

Ivan web.jpg

20 år gamle Ivan blir med som demokratiguide også ved høstens valg.

Han synes det er flott at kommunen engasjerer ungdommer og unge voksne til dette.
– Det er veldig fint at ungdommer snakker med ungdommer. Det er mange som ikke bryr seg så mye om å stemme. Men når vi bruker stemmeretten er vi en del av samfunnet, minner han om.


Får ung hjelp med valget


Valgansvarlig Dick Ekeroth i Fredrikstad kommune håper det er mange som kan tenke seg å jobbe som demokratiguide til høsten.
– Det var en stor suksess forrige gang, som ble lagt merke til både i media og hos stortingspresidenten, sier han.

Glemmen valgmedarbeidere web.jpg

Valgansvarlig Dick Ekeroth i en klasse ved Glemmen videregående skole, der han engasjerer dem til å bli valgmedarbeidere ved høstens valg.

Ekeroth er også i ferd med å engasjere ungdommer til å jobbe med selve valget. I disse dager får elever ved Glemmen videregående skole informasjon om hva det vil si å være valgmedarbeider.

Vil du bli demokratiguide? Søk her 

Sist oppdatert: 28. mai 2021