Årlige miljøarrangementer

Innhold

 

Hvert år markerer Fredrikstad kommune ulike miljødager for å sette fokus på viktige miljøutfordringer.

Earth hour

Siste lørdag i mars går verdens største klimakampanje av stabelen: Earth Hour handler om å slukke lyset én time for klimaet - for å vise at verden står sammen mot klimaendringene. Så finn frem stearinlys og benytt denne timen til å skape en stemningsfull markering. Sammen kan vi gjøre Earth Hour 2019 enda større enn i fjor! Earth hour markeres i år den 29. mars mellom kl. 20.30 - 21.30.

Garasjesalgdagen

I løpet av våren arrangeres den store Garasjesalgdagen der du kan registrere ditt eget garasjesalg i kommunens portal, eller søke opp andres salg.

Sykle til jobben-aksjonen

I løpet av en periode på åtter uker hver vår oppfordres alle i Nedre Glomma til å velge andre framkomstmidler enn bilen til jobb. Gjennom deltakelse i Sykle til jobben-aksjonen kan du danne lag eller delta alene. Du er med i trekningen av premier og du kommer trolig også i bedre form. Alle kan delta. Følg med på egne hjemmesider http://www.sykletiljobben.no/ eller på http://www.bypakkenedreglomma.no/

Verdens miljødag 5. juni

Verdens miljødag setter fokus på viktige og aktuelle miljøutfordringer og viser på en inspirerende og hyggelig måte hvordan våre daglige gjøremål kan bli mer miljøvennlige. Dagen markeres av byens barnehager: Barna deltar gjennom kreative prosesser og viser fram resultatene i starten av juni hvert år.

Fairtradepausen

Fredrikstad er en Fairtrade kommune og arrangerer blant annet «Fairtradepausen» i oktober hvert år. Fairtrade-pausen er en fredelig protest for en mer rettferdig verden. Det er ikke en demonstrasjon som handler om fakkeltog eller paroler. Alt man trenger å gjøre for å delta, er å sette seg ned med en kopp Fairtrade-merket kaffe eller et annet Fairtrade-merket produkt, og tenke over valget man nettopp har gjort.

Vintersykling

Gjennom Bypakke Nedre Glomma oppfordres vi til å velge miljøvennlige og helsefremmende transportformer. Det er et mål at flere velger sykkel, gange eller kollektiv.

I vår region er det relativt flatt og klima er ikke så aller verst. Gjennom vintersykkelkampanjen har vi gjort forskjellige tiltak for å få flere til å velge sykkel vinterstid. Vintersykklundersøkelse, utdeling av vintersykkelutstyr og sponsing av omlegging til vinterdekk er noe av det vi har gjennomført de siste årene. Vintersykling markeres årlig. For mer informasjon, følg med på Bypakkas hjemmeside http://www.bypakkenedreglomma.no/

Strandryddedagen

Strandryddedagen er en årlig, internasjonal miljøbegivenhet. Målet er å rydde kysten for søppel, skaffe en oversikt over hva det marine søppelet består i, og å bidra til økt dokumentasjon av marin forsøpling. I Norge skjer dette om våren i regi av Hold Norge Rent, og registrering av avfallet gjøres på deres nettsider. Fredrikstad kommune bidrar med avfallssekker og henting av avfallet. Dette har de siste årene blitt koordinert med våroppryddinger ellers i kommunen.

 

Sist oppdatert: 30. juni 2016

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?