Regelverk og planer
Retningslinjer hjemlevering og kontrollrutiner
Aktuelt lovvverk hvis du har salgsbevilling
Aktuelt lovvverk hvis du har skjenkebevilling
Aktuelt lovvverk hvis du har serveringsbevilling
Alkoholpolitisk handlingsplan 2020 - 2024
Alkoholpolitisk handlingsplan for Fredrikstad er vedtatt av bystyret. Den er et styringsverktøy som legger føringer for utøvelsen av alkoholpolitikken i kommunen. Handlingsplanen er også et viktig dokument for utelivsnæringen fordi den bestemmer viktige rammebetingelser næringen har å forholde seg til.
Handlingsplanen har fokus på folkehelse og beskyttelse mot de skader og negative hendelser som alkoholbruk kan innebære. Beskyttelse av barn og unge er særlig fremhevet. Planen ser også til den betydning som utelivsnæringen har for å gjøre Fredrikstad attraktiv og det gis rammebetingelser som fremmer et kompetent og lovlydig uteliv.
Her finner du alkoholpolitisk handlingsplan 2020 - 2024.
Overgang til sommertid og vintertid
Skjenketid ved overgang til vintertid
Ved overgang til vintertid, siste søndag i oktober (skjenkedøgn siste lørdag i oktober) stilles klokken tilbake fra kl. 03.00 til kl. 02.00. Lukningstiden til alle skjenkesteder utløper når klokken blir 03.00 første gang den natten, og den utvides ikke med en ekstra time.
Skjenking ved overgang til sommertid
Ved overgang til sommertid, siste søndag i mars (skjenkedøgn siste lørdag i mars) stilles klokken frem fra kl. 02.00 til kl. 03.00. Skjenkesteder som har skjenketid til kl. 02.00 eller senere, må stenge skjenkingen på det tidspunktet klokken stilles frem, dvs. kl. 02.00. Klokken er da 03.00 etter ny tid. Skjenkelokalet skal være stengt senest en halv time etter skjenketidens utløp, dvs. kl. 03.30 etter ny tid.
Forskrift om skjenke- åpnings- og lukketider
Salgstider for salg av alkohol i Fredrikstad kommune
Alkoholloven
Formålet med loven er i størst mulig utstrekning å begrense de samfunnsmessige og individuelle skader som alkoholbruk kan innebære. Loven skal også fremme næringspolitiske formål, som forutsigbarhet, lojal konkurranse, samt å bekjempe kriminalitetsutviklingen i deler av bransjen.
På denne siden finner du alkoholloven
Alkoholforskriften
Forskrift om tildeling av prikker og inndragning av bevilling etter brudd på regelverket.
Forskrift om prikktildeling og inndragning
Serveringsloven
Lovens formål er å sikre forsvarlig drift av serveringssteder av hensyn til næringen, gjestene og samfunnet for øvrig. Loven skal bidra til å gi serveringssteder stabile og forutsigbare rammevilkår og til å hindre illojal konkurranse.
På denne siden finner du serveringsloven
Internkontroll
Alle salgs- og skjenkesteder må ha et system og rutiner for å sikre at alkoholregelverket overholdes. God internkontroll gir enklere drift, tryggere ansatte og fornøyde gjester.
Internkontroll etter alkoholloven
Bokføringsforskriften
Forskriften skal sikre god dokumentasjon av all omsetning i serveringsvirksomheter i restaurantbransjen, og bidra til at all omsetning og uttak bokføres, beskattes og avgiftsberegnes korrekt.
På denne siden finner du bokføringsforskriften.