Min side Meld fra
Kontakt oss

Drikkevettregler i julen

1. Vis hensyn i julebordkøen

Vis god køkultur og ta heller fram smilet enn knyttneven om noen dulter bort i deg! Vis hensyn og bidra til en trygg julebordfeiring for alle


 

2. Drikk med måte og stopp i tide

Jo mer du drikker og jo høyere promille du får i kroppen, jo dårligere blir din evne til å ta rasjonelle beslutninger. Stopp i tide og velg gjerne drikke med lav alkoholprosent.


 

3. Respekter utelivsreglene, nok er nok

Utestedene jobber hardt og seriøst for å gi deg som gjest en god opplevelse. De må forholde seg til alkohollovens strenge regler og risikerer å miste sin skjenkebevilling om de brytes. Husk at kranene må stenges senest kl. 02.30 natt til lørdag og natt til søndag. Du som gjest har et ansvar for å respektere dette.

Den siste som ser hvor mye du har drukket er ofte deg selv!
Se link: https://www.helsenorge.no/alkohol/alkoholens-virkning-pa-kroppen/


 

4. God oppførsel gir MAKS julebord

Ved cirka 80 prosent av voldstilfellene er den som utøver vold, offer eller begge påvirket av alkohol. MAKS Nedre Glomma ønsker at alle skal ha en god opplevelse og et trygt julebord.


 

5. Unngå legevakta, sko deg for glatta

I julebordsesongen er det langt flere berusede folk som behandles for akuttskader på sykehus enn ellers i året. Snittpromillen hos dem som har drukket alkohol er på hele 1,5. Både dømmekraften og balansen blir dårligere når vi drikker alkohol, og vi faller ikke mykere. Vi blir mer skadet med alkohol, ikke mindre.


 

6. Ikke tro på nissen – Ta «hvit» taxi hjem og la bilen stå i morgen.

Kom deg trygt hjem fra festen og la bilen stå i morgen. Husk at du fortsatt kan være alkoholpåvirket dagen derpå. Det tar mye lengre tid å bli kvitt alkoholen enn det du tenker og verken mosjon, badstu eller medisiner kan øke forbrenningshastigheten.
MAKS ønsker alle trafikanter en trygg og fin Jul!

Sist oppdatert: 28. juli 2022