Min side Meld fra
Kontakt oss

Ansvarlig vertskap

Ansvarlig vertskap er et program utarbeidet av Helsedirektoratet for å sørge for at alle som jobber i utelivsbransjen har en god holdning til og håndtering av alkoholskjenkingen, og kan bidra til å forebygge beruselse og rusrelatert vold. Programmet består av kurs og opplæring både for bevillingshaver og ansatte.

Ansvarlig vertskap - stedlig kurs

Som styrer eller stedfortreder skal du ha bestått kunnskapsprøven i alkoholloven - skjenkebevilling. Du skal også ha gjennomført og bestått e-læringskurs i Ansvarlig vertskap, og deltatt på et stedlig Ansvarlig vertskapskurs. Du må ha tatt e-læringskurset før du kommer på et stedlig Ansvarlig vertskapskurs.  

Vi vil innkalle deg hvis du skal delta på et stedlig kurs.

Alle som skal skjenke alkohol skal ha gjennomført og bestått e-læringskurs i Ansvarlig vertskap.

Her kan du se kursprogrammet for det stedlige kurset.

Ansvarlig vertskap e-læringskurs

For å øke kompetansen hos ansatte i skjenkebransjen er det utviklet et e-læringskurs. Gjennom seks leksjoner får du bl.a. veiledning og tips av erfarne bartendere om hvordan håndtere ulike situasjoner. Du får også en innføring i aktuelle bestemmelser i alkoholloven, og kunnskap om alkoholens virkning på kroppen.

Når du har gjennomført leksjonene, får du tilgang til en prøve. Består du den får du et kursbevis. Kurset finnes både på norsk og engelsk. 

Les mer om Ansvarlig vertskap og meld deg på kurset på Ko-Rus Øst sin hjemmeside.

Her kan du se en video om e-læringskurset.

Dialogmøter

Alle virksomheter plikter å delta på de dialogmøtene som kommunen innkaller til. Det betyr at alle virksomheter skal møte med en representant, og at det ikke må være daglig leder eller styrer. De virksomhetene som ikke møter, vil få tildelt prikk i henhold til prikktildelingssystemet.

Ansvarlig alkoholhåndtering

Kommunen, politiet og utelivsbransjen er sammen ansvarlig for å gi innbyggerne gode, trygge møtesteder, og redusere rusrelaterte skader og ulykker i lokalmiljøet. E-læringskurset ansvarlig vertskap kan bidra til dette. 

Ansvarlig alkoholhåndtering er først og fremst helsepolitikk. Servering og salg av alkohol kan gi inntekter, arbeidsplasser og trivsel i kommunen, men det kan også medføre store kostnader og menneskelige lidelser. Derfor skal kommunen ha folkehelseperspektivet med i alkoholpolitikken.

I Nedre Glomma-regionen er det et godt samarbeid mellom alle aktørene i utelivsbransjen. Du kan lese mer om dette samarbeidet på siden til MAKS uteliv.

På helsedirektoratet sine sider kan du lese mer om ansvarlig vertskap.

Kommunetorget har også en side om ansvarlig vertskap.

Kontakt oss

Du kan også stille spørsmål til Kommune-Kari (Chat-robot)   

 

 

Åpningstider Servicetorget
Mandag - fredag 09.00–16.00
15. mai - 15. sept (sommertid) 09.00–15.30
Sentralbordet åpner 7.30

Vis i kart

 

 


Se større kart

Sist oppdatert: 28. juli 2022