Min side Meld fra
Kontakt oss

Utslippstillatelse avløpsvann

Eier du bolighus, hytte, turistbedrift og lignende som ikke er tilknyttet (eller kan tilknyttes) offentlig avløpsanlegg, må du søke kommunen om tillatelse til å slippe ut avløpsvann. Dette gjelder også om du har innlagt vann og slipper ut det som kalles gråvann.

Hva er avløpsvann?

Med avløpsvann menes avløp fra vannklosett, kjøkken, bad og vaskerom.

Hva er innlagt vann?

Med innlagt vann menes vann fra vannverk, brønn, cisterneanlegg (også innvendige cisterner) eller lignende, som gjennom rør eller ledninger, er ført innendørs.

Med innlagt vann menes også innvendig røropplegg som forsynes av vann fra tank eller lignende (innvendig eller utvendig), og som med rør ledes ut av bygningen til bekk, elv, sjø eller oppsamlingstank eller lignende.

Hva er gråvann?

Med gråvann menes avløp fra kjøkken, bad og vaskerom (klosettavløp ikke inkludert).

Slik søker du

Du må bruke et ansvarlig foretak til å søke for deg. Ansvarlig foretak er et rørleggerfirma, maskinentreprenør, rådgivende ingeniør etc som kan erklære ansvar.

Søknaden er to søknader i ett: søknad om utslippstillatelse og søknad om tillatelse til tiltak. Flere av vedleggene er de samme for begge søknadene. Om begge sendes inn sammen, betaler du bare halvt gebyr for søknad om utslippstillatelse.
Du finner både elektronisk søknadsskjema med innlogging og pdf-skjema i vår skjemaoversikt på hjemmesiden vår.

 Kontakt oss

Du kan også stille spørsmål til Kommune-Kari (Chat-robot)   

 

 

Åpningstider Servicetorget
Mandag - fredag 09.00–16.00
15. mai - 15. sept (sommertid) 09.00–15.30
Sentralbordet åpner 7.30

Vis i kart

 

 


Se større kart

 

Sist oppdatert: 22. august 2022