Min side Meld fra
Kontakt oss

Jegerprøven

Hvis du vil jakte eller drive fangst, må du først ta jegerprøven. Prøven består av et obligatorisk kurs og en elektronisk eksamen. Det obligatoriske jegerprøvekurset har et omfang på 30 timer og er lagt opp med både teori og praksis. Etter gjennomført kurs kan du avlegge en elektronisk eksamen som kommunen arrangerer.

Jegerprøven kan avlegges av alle som i kalenderåret er 14 år eller eldre. Opplæringsjakt på småvilt kan foregå fra kalenderåret du fyller 14 år til fylte 16 år, uten krav om at jegerprøven er avlagt. Opplæringsjakt på storvilt kan foregå fra det kalenderåret du fyller 16 år til fylte 18 år. Da kreves det at jegerprøven og skyteprøven for storviltjegere er bestått. Du kan lese mer i Forskrift om utøvelse av jakt, felling og fangst.

I Fredrikstad kan du delta på jegerprøvekurs hos lokallagene til NJFF og hos AOF.

Jegerprøveeksamen

Jegerprøveeksamen blir satt opp i forbindelse med kurs, og du vil få informasjon om dette fra de du tok kurset hos. Hvis du har tatt kurset i en annen kommune, eller du ikke tok eksamen da du gjennomførte kurset, kan du kontakte kommunen på postmottak@fredrikstad.kommune.no for informasjon og påmelding til eksamen.

Du finner også mye informasjon om jegerprøveeksamen på jegerproveeksamen.no.

Kontakt oss

Du kan også stille spørsmål til Kommune-Kari (Chat-robot)   

 

 

Åpningstider Servicetorget
Mandag - fredag 09.00–16.00
15. mai - 15. sept (sommertid) 09.00–15.30
Sentralbordet åpner 7.30

Vis i kart

 

 


Se større kart

Sist oppdatert: 04. mai 2022