Min side Meld fra
Kontakt oss

Ung i Fredrikstad

Trenger du noe å holde på med på fritida? Leter du etter penger til et prosjekt du har lyst til å gjennomføre? Lurer du på om det er noen arrangementer for ungdom i Fredrikstad? På denne siden finner du nyttig informasjon for deg som er ung i Fredrikstad.

Ung info

Velkommen til Ung-sidene

Dette er en side for deg som er ung og bor i Fredrikstad kommune. Det meste av det du kan finne her er mest relevant for deg som er mellom 13 og 18 år, men det er også noe for deg som er yngre eller eldre. Her kan du finne informasjon om aktiviteter og ting som skjer som du kan være med på, helse- og samtaletilbud og hvordan du kan engasjere deg!

Det er mange gratis eller rimelige aktivitets- og fritidstilbud i kommunen vår, blant annet fritidsklubber og biblioteket. St. Croix har også mange musikk- og kulturaktiviteter i samarbeid med UKM.  

UNG Fritidsaktiviteter RØD 16x9.jpg

Fritidstilbud

Fritidsaktiviteter for barn og unge i Fredrikstad
Over 60 aktiviteter for barn og unge, du kan søke og filtrere ut i fra dine interesser.

Fritid i Fredrikstad 
Seks fritidsklubber over hele kommunen for 5. - 7. klasse og 8. klasse til 3. vgs + LittFri for VG1 til 20 år.

Bibliotekene 
Lån bøker og delta på aktiviteter, gaming, workshops og foredrag)

St. Croix-huset 
Konserter, UKM-aktiviteter, workshops, byens beste vegetarmat og et godt sted å henge!

Blå Grotte 
Kulturhus med musikk-, revy- og teater. Her kan du også se og oppleve stand-up og små og store konserter. 

Fredrikstad kino 
Kåret til Norges beste kino! Film-happenings, premierer og ulike festivaler.

Kulturskolen 
Musikk, dans, ny-sirkus, gaming og animasjon. Hva er din lidenskap? På Kulturskolen finnes det tilbud for alle barn og unge!

Kongstenbadet 
Utebad og stupetårn på sommeren, innendørs svømmeanlegg resten av året - med hyggelige Kongsten kafé åpen hele året!

Aktiviteter du kan gjøre på egenhånd
Det er mye du kan gjøre uten å være med i lag eller foreninger: her finner du oversikt over ballsport, skating, teltturer og mye mer.

Lag og foreninger
Se oversikt over alle lag og foreninger i hele Fredrikstad.

UNG DETTE SKJER LILLA 16x9.jpg

Hva skjer for ungdom i byen vår

I Kulturkalenderen finner du alt som skjer i byen vår - du kan filtrere på ulike kategorier som passer deg best!

Åpne Kulturkalenderen

Med Bizzy-appen får du tilgang til tilbud for unge mellom 13 og 21 år i hele Viken - til rabatterte priser eller gratis. Les mer og last ned Bizzy-appen her.

UNG Engasjer deg BLÅ 16x9.jpg

Engasjer deg!

Det er mange fordeler i å engasjere seg og bli aktiv i forskjellige organisasjoner og grupper som ung. Ikke bare bruker du ytringsfriheten din, men det er også en super mulighet til å være sosial, skaffe deg venner med samme interesse og å samle seg erfaringer som kan komme til nytte senere. Uavhengig av om du vil drive med samfunnsrelatert arbeid eller en hobby har Fredrikstad flere tilbud som kan passe deg!

Ungdomsrådet i Fredrikstad - bruk stemmen din!

Et ungdomsråd er ungdommers talerør overfor politikere og andre som bestemmer. Ungdomsrådet skal også gi råd til kommunen om barn og unges interesser og behov.

I Fredrikstad består ungdomsrådet av representanter fra alle ungdomsskolene, fra Frederik II, Glemmen og Greåker videregående skoler, samt fra klubbråd i Fritid i Fredrikstad (fritidsklubbene) – til sammen 17 representanter.

Ungdomsrådet har møter/treff omtrent en dag i måneden. På møtene diskuterer de aktuelle saker som gjelder barn og unge i Fredrikstad, går gjennom politiske saker som skal opp i råd og utvalg – og jobber med saker som Ungdomsrådet selv er opptatt av. Ungdomsrådet er et eget selvstendig råd, men henger naturlig sammen med elevrådene på ungdoms- og videregående skoler. Å sitte i elevråd og ungdomsråd er en fin erfaring å ha med seg, du møter andre engasjerte ungdommer – og du får en mulighet til å påvirke samfunnet rundt deg og jobbe med saker du er opptatt av. Hvis du vil sitte i elevrådet på skolen din, ta kontakt med læreren din og still til valg!

Lurer du på noe om Fredrikstad ungdomsråd, ta kontakt med Ellen Szefer ellsze@fredrikstad.kommune.no eller Erik Kruse erlikr@fredrikstad.kommune.no.

Innbyggerinitiativ: Kom med din sak!

Du kan foreslå saker du mener vil gjøre din kommune eller fylkeskommune bedre.

Du kan foreslå en sak selv, eller du kan skrive under på en sak som er foreslått i kommunen din og som du vil støtte. For å samle underskrifter kan du også dele saken med venner og kjente på e-post, Twitter, Facebook eller Google+. Hvis du samler nok underskrifter, må kommunen eller fylkeskommunen du bor i vurdere saken din.

Du trenger underskrifter fra to prosent av innbyggerne, alternativt 300 personer i kommunen eller 500 personer i fylket.

Alle kan foreslå saker i sin egen kommune eller fylkeskommune. Du må ikke ha stemmerett eller ha fylt 18 år.

Være frivillig og hjelpe andre?

Ønsker du å bruke litt av din tid sammen med andre og å treffe nye mennesker? Vil du være med å sette dine og andres ideer ut i livet? Frivilligsentralen er kort sagt en møteplass som formidler kontakt mellom mennesker i lokalmiljøet. "Noen trenger hjelp og andre ønsker å hjelpe".

Det finnes mange gode grunner til å være frivillig! Det er en super mulighet til å utvikle interesser og bidra til samfunnet med noe som engasjerer deg. I tillegg vil du få utvidet ditt sosiale og faglige nettverk. Du trenger ingen erfaring for å være frivillig. Andre gode fordeler er at du kan få gratis inngang til arrangementer, og du vil kunne samle masse god arbeidserfaring, attester og referanser som vil komme til nytte når du senere skal søke jobb.

Les mer om å bli frivillig her:
Fredrikstad Sentrum Frivilligsentral
Fredrikstad Øst Frivilligsentral
Fredrikstad Vest Frivilligsentral
Plankebyen frivilligsentral
Finn oppdrag fra hele landet

 

UKM Fredrikstad - skap noe og bruk talentet ditt!

Ønsker du å skape noe, møte likesinnede og utvikle talentet ditt? UKM er en møteplass for ungdom og kultur, der vi skaper noe sammen.
Her kan du vise frem det du brenner for, eller hjelpe andre å bli sett. I UKM er alle kulturelle uttrykk velkomne, enten det er sang, fotokunst, cosplay eller moderne dans. Les mer her.

Stipend og støtte til prosjekter og organisasjoner

Trenger du penger til et prosjekt eller din organisasjon? Det finnes flere forskjellige støtteordninger.

Tilskudd og stipend fra kommunen
Kommunen har flere tilskuddsornindger og stipend. Vi deler årlig ut kulturstipend der unge talenter prioriteres, og idrettsstipend til unge idrettsutøvere mellom 16-30 år. Retningslinjer og info om hva privatpersoner, lag og foreninger kan søke penger til fra Fredrikstad kommune finner du på tilskuddssiden til kommunen. 

Frifond
Frifond gir penger til dere som vil lage musikkvideo til bandet, bygge en skaterampe, arrangere et cosplay-treff, eller noe annet kult der dere bor.
For å kunne søke om støtte må dere være minst tre personer og 1/3 av dere må være under 26 år. Les mer om Frifond her.

Drømmestipend – for unge kulturutøvere
Drømmestipendet skal være verdifull inspirasjon og et viktig bidrag til å oppfylle mange unge kulturutøveres drømmer. Les mer på www.drommestipendet.no

Stipendportalen
Stipendportalen samler alle legater, stipender, støtteordninger og fond på ett sted: Stipendportalen.no

UNG Støtte og hjelp FERSKEN 16x9.jpg

Støtte og hjelp

Alle trenger hjelp innimellom. Det kan være ganske komplisert å være menneske, og noen ganger er det veldig vanskelig i korte eller lengre perioder. Da er det fint å ha gode venner, familie, kanskje en kjæreste eller noen andre man kan få hjelp og støtte fra. Men noen ganger trengs det litt ekstra, og da er det greit å vite hvor man kan henvende seg for å få hjelp fra profesjonelle.

 

Sist oppdatert: 27. juli 2023