Om Barnas verdensdag

(Foto: Trine Sirnes)
 
Barnas verdensdag i Fredrikstad er en gratis, fargerik familiefestival hvor barna får oppleve musikk, dans og kreative aktiviteter sammen med artister og kunstnere fra hele verden! Festivalen bidrar til samfunnsutvikling ved bevisstgjøring, synliggjøring og forståelse for andre nasjonaliteter og kulturer. Gjennom fargesprakende omgivelser og fengende rytmer, får publikum en rikere opplevelse av det mangfoldige samfunnet vi lever i.  
 
Barnas verdensdag ble først arrangert av rikskonsertene i 1999 som en del av Oslo World og ble raskt en uunnværlig del av festivalen. Etter hvert har Barnas verdensdager også spredt seg til mange steder i Norge. Barnas verdensdag i Fredrikstad avholdes årlig i mai og er kommunalt driftet av kulturetaten og Kulturskolen i Fredrikstad.
 
I 2023 blir festivalen sponset av Sparebank 1 Østfold og Værste. 
 

Hele året

 
Barnas verdensdag hele året arrangerer også jevnlige gratis kulturaktiviteter for barn. Aktivitetene gjennomføres i samarbeid med lokalsamfunnet i de forskjellige bydelene i Fredrikstad og målet er å kunne tilby gratis internasjonale kulturopplevelser til så mange barn som mulig.
 
De helårlige aktivitetene til barnas verdensdag blir bl.a finansiert av Sparebank Stiftelsen.