Intim Scene

Intim Scene er husets nye konsept, med fokus på den intime stemningen som skapes når avstand mellom publikum og musiker minskes. En rekke ulike norske artister inntar Intim Scene på lørdagskvelder gjennom året.

Intim Scene – stuekonserter  

Det er satt frem stoler og bord, og lysene er tent på bordene. Det er et mindre antall publikummere i salen som deler denne opplevelsen. Koronatiden med nye restriksjoner førte til at flere konserter ble til «intime konserter». Men konseptet Intim Scene ble satt til liv på St.Croix-husets røde kafescene i månedene før Korona nådde Norge.

Publikum satt tett og nært både hverandre og scenekanten da Torgeir Waldemar entret kafescenen som første artist på Intim Scene i februar 2020. Etter at korona kom har restriksjonen om 1 meters avstand satt grenser for den fysiske intimiteten i konseptet, men den intime stemningen i rommet har vært til å ta og føle på tross dette.

Andreas Humlekjær (Humle) spilte på Intim Scene en høstkveld i oktober 2020, og varmet flere kultursultne mennesker med sine nære låter. «Det er ikke hver dag man får følelsen av å spille hjemme i noen sin stue, men på St.Croix fikk man følelsen av å ha invitert de nærmeste til privat konsert. Det varme rommet skaper en helt særegen atmosfære hvor det er naturlig å gå i dialog med publikum, man kan på en måte ta de med bak kulissene til der låta blir skapt, som ofte er alene med kassegitaren eller ved pianoet.» - Andreas Humlekjær

HumleSitat.jpg

Åse Ava Fredheim (Ava Freddy) er en av vårens artister på Intim Scene. Hun hadde sin aller første solokonsert på St.Croix i 2007, og gleder seg til å vende tilbake 10.april 2021. «I singer/songwriter-sjangeren hvor jeg selv opererer, er intimkonserter veldig populært. Det er jo en helt unik setting; som om man skulle vært invitert hjem til noen. Når publikum er på lik linje med artisten, oppstår det andre premisser for delingen. Jeg husker en artist spurte publikum etter en veldig alvorlig låt; "Are there any questions? Feel free to ask!" Når rommet er så lite at publikum ikke trenger å rope for å bli hørt, oppstår det samtaler. Disse kan foregå uavhengig av om folk åpner munnen eller ei.  Jeg opplever en fortrolighet og nærhet, og kan kjenne på fellesskap med den som spiller». – Åse Ava Fredheim

AvaFreddySitat.jpg

 

Ta med deg en god venn, et familiemedlem, eller partner, og få en musikalsk opplevelse på nært hold. Tidligere artister på Intim Scene: Torgeir Waldemar, Ine Hoem, Humle, Simon Walther m.fler.

 

Følg oss

Sara Jeanine Heidenstrøm
Kulturkonsulent Voksen & Markedsføring