Unge Arrangører

I UKM Fredrikstad er det Unge Arrangører som bestemmer. Denne gjengen arrangerer ulike tilbud til andre ungdommer i byen vår.

Vi har tatt en prat med Even Moe Treimo (16) som er en av de som er med i Mediagjengen. Han går på Medier og kommunikasjon på Glemmen VGS, og synes det er veldig hyggelig å kunne bruke fritiden på det faget han er lidenskapelig opptatt av. 

«UKM er noe alle bør være med på og er ikke noe å være flau over å melde seg på. Man møter masse nye folk som er interessert i det samme som deg, og det er ikke noe som er kleint i UKM, alle er sammen og har det kjempegøy!» - Even Moe Treimo (16), Ung Arrangør

Even har vært med på UKM flere ganger tidligere; både på scenen som artist, og som arrangør. Den første gangen han var med, kom han helt til landsfestivalen med sangen sin. Den andre gangen kom han til fylkesfestivalen som Ung Arrangør på foto. 

Når vi spør Even om hvorfor det er viktig å være med som Ung Arrangørkommer det raskt mange svar: «Det er viktig, fordi der møter jeg masse nye folk. Stemningen rundt UKM, og alle opplevelsene er noe jeg kommer til å huske resten av livet», sier han, og legger til: «Ved å være med, treffer jeg nye mennesker, bytter erfaringer, byttelåner utstyr og får tips og triks fra andre. Det er enkelt og greit en morsom opplevelse.»

Even forteller videre at når man er Ung Arrangørfår man oppleve at en er viktig i en setting. Han synes det er meningsfullt å være med på å reklamere for UKM, ta bilder av deltakere og publikum, lage god stemning og dele de gode opplevelsene.

Even mener at det å være med som Ung Arrangør også er nyttig for fremtiden. Man kan faktisk få jobber i etterkant. Du blir kjent med andre som jobber i UKM-systemet, som igjen kan tipse andre om deg. «Jeg har selv som artist blitt innhentet til flere andre jobber etter deltakelse i UKM. Et høydepunkt var å synge som en del av pauseunderholdningen i MGP Junior». 

Unge Arrangører er nå en bra gjeng, men det er alltid plass til flere. Du er hjertelig velkommen. Bonus er at du også treffer andre herlige ungdommer, og at du lærer å bli en god arrangør.

Du kan velge forskjellige spesialfelt: Teknikk, media og markedsføring, prosjektledelse, artistansvar, kunst- og utsmykning, økonomi og mye, mye mer.  

Hvordan vil du det skal være når Ung Kultur Møtes?  

Per-Øivind Johannessen
Kulturkonsulent Ungdom
Line Eger-Heed
Kulturkonsulent Ungdom