Prosjekter

Det har vært flere gode samarbeid om aktiviteter på huset, og vi er åpne for flere!

Tidligere prosjekter og samarbeid

Tall Ships Races 2019. Kunstprosjekt "Havet havarerer" Havet havarerer var et kunstprosjekt hvor plast ble brukt til å skape kunst. Havet kveles av søppel! På trashkunst workshop ble det brukt plastsøppel som byggematerialer til å lage miniatyrskip og andre ting med havet som inspirasjon. Tingene som ble laget ble vist under The Tall Ships Races 2019.

Fuglehusverksted. Hele Bakgårdstunet ble snekkerverksted. I høstferien 2018 utfordret vi alle generasjoner til å være med for å snekre fuglekasser. Kine Kvernbråten veiledet og inspirerte. Det ble saget og snekret over en høy sko, til glede for mange småfugler.

Barnas Verdensdager. "Pimp my pants", "Face to Face", "Fri som en fugl og "Verdenshavet" har vært prosjekter som St.Croix-huset har bidratt med på Barnas Verdensdager. Vi har alltid hovedfokus på gjenbruk og redesign.

Juleprosjekter med "Gøy med papir". De siste årene har vi hatt Juleprosjekter "Jul på rull", "Julekuler", "1,2 Juletre" og "Gøy med avis». Dette er eksempler på hvor gøy man kan ha det med papir. "Gøy med papir" er et gratis drop in verksted på lørdager for barn fra 4 år.

Kunstprosjektet «Blomsterdrøm». Kunstutstilling av resirkulerbart materiale med fokus på gjenbruk og miljø. En synliggjøring av St.Croix-husets miljøsertifisering, et innslag til Kulturnatt og St.Croix-husets 25 årsjubileum. Samarbeid med Bjørneklova-, Torsnes-, Slangsvold og Kråkeby barnehage. Utstillingsperiode uke 36-37, 2016. Ordfører Jon Ivar Nygård (for anledningen med grønne sko) åpnet utstillingen og overrakte miljøfyrtårnbeviset. Alle barna fra barnehagene som deltok på Blomsterdrømprosjektet var tilstede.

Tall ships Races 2014. St.Croix verksteder hadde fokus på det maritime i forbindelse med Tall Ships Races i 2014. Det resulterte i at vi fikk pynte byen og Isegran med store bannere. Det ble laget ting i keramikk, det ble tegnet og det ble malt artige ting og motiver. Fantasien gikk løps og alt som kan forbindes med vann og det maritime ble laget. Alt fra skip, tatoveringer, skilpadder, bølger og badenymfer. Barna gledet seg over å være en del av det store arrangementet i Fredrikstad. 

Munch-prosjekt. Bildene viser Munchutstillinger som St.Croix verksteder hadde i Munch jubileumsåret 2013. Stedene bildene var utstilt var Fredrikstad museum, der 4 bilder hang sammen med Munch originalen: «Selvportrett med sigarett»! På Blå Grotte og St.Croix hang bildene fra april og ut 2013. 5 bilder hang også på Hydrogenfabrikken under Østfold Teaters oppsetning «Edvard».

Oink. Fredrikstad Barne og ungdomsteater, FBUT, satt opp Oink, Den Stygge Andungen. I den forbindelse hadde Tegne- og maleverkstedet (St.Croix verksteder) et prosjekt som vi kalte Den annerledes Andungen. Det endte opp i mange og store fantasifugler som sydet av annerledeshet og hvor ingen ble like. Fuglene var utstilt under hele perioden hvor FBUT viste forestillingene i Store sal. Fugleinstallasjonen hadde også lyd. Så det kvitret og kvatret til glede for store og små.

Anne Louise Andreassen
Kulturkonsulent Barn & Familie