Kunstverksted for de minste barna

Drop-in kunstverksted for barn!

Klimasmart kunstverksted med Emma

Emma Sommer leder det hun kaller klimasmart kunstverksted.
Delta på dropin verksteder fem lørdager i høst med Emma Sommer og bli inspirert av hennes bevissthet til å bruke naturen i kunst. Hun har et stort hjerte for å ta vare på miljøet. Her stimulerer hun barn og foresatte til hvordan man kan bruke vakre, gratis materialer fra naturen til å skape små kunstverk. Her lages det utrolig fine ting som er fine å gi bort i gaver eller pynte rommet sitt med!

På grunn av koronasituasjonen ber vi alle ta ansvar og hensyn i forhold til smittevern. Begrensede plasser.

Datoer høsten 2021

Uke: 37, 39, 42, 45 og 48

Passer for barn fra 4 år
Gratis. Drop in.
Man trenger ikke delta alle gangene

Kl. 12.00-13.30
Uke: 37, 39, 42, 45 og 48

Arrangør: St.Croix-huset

pigsvin.jpg

Om Emma

«Da jeg flyttet fra Oslo til Fredrikstad ble jeg fortalt av min svigermor at St.Croix-huset ville være stedet for meg» - Emma Sommer

Emma Sommer leder St.Croix-husets kunstworkshop-serie for barnefamilier. Hun er en miljøbevisst tobarnsmor som er utdannet kunst- og håndtverkslærer, og holder kurs i tegning og maleri for både voksne og barn. Tidligere har hun jobbet som pedagogisk leder i en barnehage, og nå har hun tatt steget ut som kunstner. Som den sosiale og kreative personen hun er, ble hun forelsket i miljøet som møtte henne på St.Croix-huset. Her ville hun delta og bidra! Utgangspunktet for workshop-serien hun kaller Klimasmart kunst er blant annet ønsket om å etterlate en frisk verden til barna.

Emma inspirerer og tilrettelegger for at barn kan lage unike kunstverk av naturmaterialer eller gjenbruksmaterialer. Det lages både mosaikk, steintroll, eventyrlanterner, collage, drømmefangere av drivved, roboter av melkekartonger og mer. Det kan lages flotte kunstverk uten at ting må koste så mye, og det er viktig at barna får mestringsfølelse av å skape. Det oppstår et fellesskap ved å være kreative sammen, og går inn i noe sammen. Praten som naturlig oppstår bidrar også til å gjøre barn miljøbevisste i ung alder.

«Ved å bruke ting fra naturen åpnes sansene, og barna blir bevist på ulike strukturer. De lærer at ting kan endres underveis, og det skapes utforskingstrang og undring»

Velkommen på kunstverksted!

Anne Louise Andreassen