Meny

Kunstprosjekt "Havet havarerer"

Havet havarerer er et kunstprosjekt hvor plast bli brukt til å skape kunst.

Havet kveles av søppel! På denne trashkunst workshop blir det brukt plastsøppel som byggematerialer til å lage miniatyrskip og andre ting med havet som inspirasjon. Det ble laget skulpturer som kan henge/stå/flyte med ulike sammenføyingsteknikker og måter (flette/surre/sy/lime/teipe/stripse/klippe/hulle). Kanskje vi inspirere andre til å lage skulpturer av søppelet sitt i stedet for å kaste det i naturen?

Tingene som ble laget under workshopen stilles ut under The Tall Ships Races 2019

Galleri

 

 

Fuglehusverksted

Hele Bakgårdstunet ble snekkerverksted. I høstenferien 2018 utfordret vi alle generasjoner til å være med for å snekkre fuglekasser.  Kine Kvernbråten veiledet og inspirerte.

Galleri

    

Barnas Verdensdager

"Pimp my pants", "Face to Face", "Fri som en fugl og "Verdenshavet" har vært prosjekter som St.Croix-huset har bidratt med på  Barnas Verdensdager. Vi har alltid hatt hovedfokus på gjenbruk og redesign.

Galleri

 

Juleprosjekter med "Gøy med papir"

Juleprosjekteme "Jul på rull","Julekuler" "1,2 Juletre" og "Gøy med avis"fra "Gøy med papir", som er et gratis drop in verksted på lørdager for barn fra 4 år.

Galleri

 

 

Kunstprosjektet «Blomsterdrøm»

Kunstutstilling av resirkulerbart materiale med fokus på gjenbruk og miljø. En synliggjøring av St.Croix-husets miljøsertifisering, et innslag til Kulturnatt og St.Croix-husets 25 årsjubileum. Samarbeid med Bjørneklova-, Torsnes-, Slangsvold og Kråkeby barnehage. Utstillingsperiode uke 36-37, 2016. Ordfører Jon Ivar Nygård (for anledningen med grønne sko) åpnet utstillingen og overrakte miljøfyrtårnbeviset. Alle barna fra barnehagene som deltok på Blomsterdrømprosjektet var tilstede.

Galleri

 

Tall ships races 2014

St.Croix verksteder hadde fokus på det maritime i forbindelse med Tall Ships Races i 2014. Det resulterte i at vi fikk pynte byen og Isegran med store bannere. Det ble laget ting i keramikk, det ble tegnet og det ble malt de morsomte ting og motiver. Fantasien gikk løps og alt som kan forbindes med vann og det maritime ble laget. Alt fra skip, tatoveringer, skilpadder, bølger og badenymfer. Barna gledet seg over å være en del av det store arrangementet i Fredrikstad. 

Galleri

      

 

Munch-prosjekt

Bildene viser Munchutstillinger som Kreative Verksteder har og har hatt i Munch jubileumsåret 2013.

Stedene bildene var utstilt var Fredrikstad museum, der 4 bilder hang sammen med Munch originalen: «Selvportrett med sigarett»!

På Blå Grotte og St.Croix hang bildene fra april og ut 2013.

5 bilder hang på Hydrogenfabrikken under Østfold Teaters oppsetning «Edvard».

Galleri

 

Oink

Fredrikstad Barne og ungdomsteater, FBUT, satt opp Oink, Den Stygge Andungen. I den forbindelse hadde Tegne- og maleverkstedet (St.Croix Verksteder) et prosjekt som vi kalte Den annerledes Andungen. Det endte opp i mange og store fantasifugler som sydet av annerledeshet og hvor ingen ble like. Fuglene var utstilt under hele perioden hvor FBUT viste forestillingene i Store sal. Fugleinstallasjonen hadde også lyd. Så det kvitret og kvatret til glede for store og små.

Galleri