Min side Meld fra
Kontakt oss

Badeplasser

Fredrikstad har svært mange badeplasser. Her finner du oppdatert informasjon om badevannskvalitet, badetemperaturer, fasiliteter og adkomst til utvalgte badeplasser i kommunen.

Badevannskvalitet

Resultatene fra badevannsprøver finner du i dette kartet. Klikk deg inn for å få oversikt over de enkelte stedene. Prøver tas hver 14. dag på østsiden og hver 14. dag på vestsiden av Fredrikstad gjennom hele sommeren.

Badevannskvaliteten beskrives i kartet med fargene grønn (god), gul (mindre god) og rød (ikke akseptabel). Ved rød badevannskvalitet, vil kommuneoverlegen vurdere om det frarådes å bade. 

Bakterier vi ikke tester

Høye temperaturer over lang tid har gitt bakterier i sjø- og badevann vi ikke tester for, som vibrio og shewanella. Smitte kan skje ved bading med åpne sår (inkludert nylige tatoveringer). Personer med påvist immunsvikt (for eksempel personer som bruker immundempende medisiner), eldre personer, og personer med leversykdommer eller hemokromatose er spesielt utsatt. Les mer og se hvordan du kan unngå smitte

Badeplasser

Klikk deg rundt i kartet for å få oversikt over de enkelte stedene.

Se større kart

 

Bading, friluftsliv og båtsport

Vi har et eget kart med steder som egner seg for bading, friluftsliv og båtsport. I kartet er det, i tillegg til badeplasser, merket av fortøyningsmuligheter, teltplasser, offentlige benker og bord, samt fotturer. Se kartet
 

Sykkelruter til syv badeplasser

Fredrikstad sykkelprogram har laget noen gode sykkelruter til syv fine badeplasser i Fredrikstad. Ta med deg badehåndkle og kast deg på sykkelen!

Blått Flagg

Blått Flagg

Blått Flagg er et miljøsertifikat for strender, marinaer og bærekraftige aktivitetsbåter. Utmerkelsen tildeles årlig til over 4000 strender, marinaer og båter i 46 land på tvers av Europa, Afrika, Asia, Oceania, Sør- og Nord Amerika.

I Fredrikstad kan vi heise Blått Flagg på Foten badeplass.
Førstehjelpsutstyr og telefon er tilgjengelig i Foten Café sin åpningstid.

Formålet med Blått Flagg er å bidra til å fremme bærekraftig utvikling ved strender, marinaer og blant tilbydere av bærekraftige båtturer. Dette skjer gjennom strenge krav til blant annet miljøledelse, vannkvalitet, sikkerhet og service, og miljøopplæring og informasjon.

At en strand, marina eller båt er tildelt Blått Flagg betyr at gjestene kan føle seg trygge med tanke på både vannkvalitet og sikkerhet. Gjestene får et synlig bevis på at omgivelsene og driften av stranda, marinaen, eller båten er ivaretatt på best mulig måte

Blått Flagg-sesongen varer fra 5. juni til 31. august. I sesongen vil et flagg være heist på stranden. Dersom stranden ikke oppfyller Blått Flagg-kravene vil flagget bli tatt ned.

Det er Foundation for Enviromental Education (FEE) som eier og drifter det internasjonale programmet Blått Flagg. I tillegg driver FEE også et miljøsertifiseringsprogram for overnattingssteder: Green Key.

Kontaktinformasjon Blått flagg
Kontaktinformasjon Blått flagg
Lokalt Nasjonalt Internasjonalt
Fredrikstad kommune FEE Norway FEE Global
Postboks 1405 Postboks 4502 Scandiagade 13
1602 Fredrikstad 4673 Kristiansand 2450 Copenhagen SV
    Denmark
postmottak@fredrikstad.kommune  post@fee.no info@fee.global
Tlf. 69 30 60 00 Tlf. 97 60 80 76 Tlf. +45 7022 2427
www.fredrikstad.kommune.no www.fee.no www.fee.global

 

Informasjonsside om Hunnebunn og Vispen badeplass

Å forbedre vannkvaliteten i Hunnebunn er en prioritert oppgave for Fredrikstad kommune. Her finner du oppdatert informasjon om vannmiljøutfordringene i Hunnebunn, hva kommunen gjør med disse problemene, og hvordan du kan bli med og bidra.

Sist oppdatert: 29. mars 2022