Koronasenter og testing

All testing for koronaviruset foregår på Koronasenteret på Kråkerøy. Du må ha timeavtale før du møter ved Koronasenteret.

Koronasenteret holder til på Dokka 1 B på Kråkerøy. Gul bygning.
Koronasenteret har åpent alle dager, både hverdag og helg. Det er viktig at du ikke møter direkte på Koronasenteret uten avtale. 

På Koronasenteret testes nye personer hvert femte minutt. Det er ikke kapasitet til å svare på spørsmål ved siden av dette. Du må derfor ha timeavtale før du møter ved Koronasenteret. Du kan kontakte Koronasenteret på to måter – ved å ringe eller sende oss kontaktskjema. Velg kun én av måtene.

Ring koronatelefonen

Dersom du har symptomer tar du kontakt med koronatelefonen 69 38 11 08 for avtale om testing.

Telefontid hverdager klokken 08.30–15.00, helg klokken 10.00–16.30. Vi beklager at det til tider kan være lang ventetid, men ofte er det lettere å komme gjennom på telefonen utover dagen.

Bruker du rullestol?

For å komme til testlukene må man over en steinkant og en liten plen. En rullestol kommer mest sannsynlig ikke godt nok inntil luka. Opplyser du på telefon om at du benytter rullestol, kan vi få tilrettelagt for testing på annen måte. 

Bestilling oppringning

Som et alternativ til å ringe, kan du sende en elektronisk melding og be om å bli oppringt. NB! Velg mellom å ringe eller å sende inn digitalt skjema, ikke gjør begge deler. Da unngår vi dobbeltarbeid. Velger du digitalt skjema, ringer vi tilbake så raskt vi kan, fortrinnsvis innen 24 timer. Når Koronasenteret tar kontakt, vil vi avklare om du trenger å ta test. Hvis du må testes, avtaler vi tid med deg. Koronasenteret ringer fra ukjent eller skjult nummer, så det er viktig at du svarer på telefonen.
Bestill oppringing fra Koronasenteret her.

Hvor holder vi til?

Koronasenteret holder til på Dokka 1 B på Kråkerøy. Ta Værstebroa over til Kråkerøy og ta til høyre i første rundkjøring. Ta deretter første vei til høyre igjen og parker på parkeringsplassen som ligger umiddelbart på venstre side. Testingen foregår i enden av det gule bygget med en brakke på utsiden. For å unngå at mange samler seg foran teststasjonene, oppfordrer vi til å vente i bilen til fem minutter før avtalt tid.

Se dine testsvar

Alle prøver blir daglig levert til mikrobiologen på Kalnes for analyse. Det kan variere hvor lang tid det tar å få ferdig prøvesvarene fra laboratoriet, men svar foreligger normalt 1–2 dager etter testdagen. Svar på testen finner du ved å logge inn på Helsenorge.no. Du vil ikke få varsel når prøvesvarene blir synlig i tjenesten. Helsepersonell får se svaret via kjernejournal. Les mer her.

Kontakt Koronasenteret dersom du ikke har fått svar på prøven innen rimelig tid.

Grensependlere

Er du grensependler, følg denne linken for mer informasjon.


Hva koster det?

Koronatest er gratis når du tar den fordi du har symptomer, eller fordi du er nærkontakt. Koronatest koster kr 500,- pr test hvis du skal ta det fordi du skal reise til et land som krever negativ test for å slippe inn i landet.

Kontaktinformasjon

Telefon: 69 38 11 08 (telefontid hverdager kl. 08.30–15.00, helg kl. 10.00–16.30).
Adresse: Dokka 1 B, Værste, 1671 Kråkerøy.

Karantene og isolasjon

Her er informasjoen koronasenteret sender deg hvis du må i karantene eller isolasjon

Sist oppdatert: 17. november 2020