Min side Meld fra
Kontakt oss

Korona

Her finner du informasjon om testing og koronasertifikat. Du finner også informasjon om koronaviruset, og hvilke råd og regler som gjelder nå.

Status september 2023

Den nye oppfriskningsdosen med koronavaksine er nå tilgjengelig.

Det vil gjennomføres massevaksinasjoni uke 45 og 46 på Kråkerøy helsestasjon. Det vil bli tilbud om både korona og influensavaksine.

Koronatest

Dersom du har nyoppstått luftveisinfeksjon og føler deg syk, kan dette skyldes koronavirus/covid-19-virus eller andre luftveisvirus. For eksempel gir influensa, RS-virus og vanlige forkjølelsesvirus mange av de samme symptomene.

Symptomer på luftveisinfeksjon kan for eksempel være hodepine og tett nese, eller mer klassiske influensalignende symptomer som feber, hoste, sår hals og nedsatt allmenntilstand.

Uansett årsak til luftveisinfeksjonen din, er rådet nå at du bør du holde deg hjemme så lenge du føler deg syk og har kraftige tegn på sykdom. Munnbind er aktuelt så lenge du er smittsom og må oppholde deg sammen med mange andre eller med risikogrupper. Du kan i tillegg velge å teste deg, men det er ikke lenger et krav om å teste seg ved symptomer. For mer informasjon, se Nyoppståtte luftveissymptomer - FHI.

For enkelte grupper med høyere risiko for å utvikle alvorlig koronasykdom kan legemiddelbehandling (med Paxlovid) være aktuelt. Dette gjelder grovt sett

  • enkelte uvaksinerte over 50 år
  • enkelte vaksinerte over 65 år hvor det er over 6 mnd siden sist dose
  • personer over 80 år.

Les mer hos FHI: Om koronatest - FHI.

Her kan du hente hurtigtester


PCR-test
Dersom du ønsker PCR-test, kan du kontakte fastlegen som vil vurdere om det er grunnlag for å ta PCR-test.

Private tilbydere (som Volvat) tilbyr PCR-test mot betaling.

Ved positiv test

Personer med høy risiko for å utvikle alvorlig sykdom ved covid-19 bør hurtigteste seg og eventuelt vurderes for behandling med legemiddelet Paxlovid. Les mer her.

Koronasertifikat

Noen land krever fortsatt gyldig koronasertifikat ved innreise. De landene som fortsatt bruker koronasertifikat kan ha forskjellige regler for hva som gir et gyldig koronasertifikat. Det er derfor viktig å sjekke om du oppfyller kravene til det landet du skal reise til.

Helsenorge har oppdatert informasjon om koronasertifikat og reiser.

Du kan også se på denne sjekklista for koronasertifikatet og reiser.

Vaksinering mot Covid-19

På denne siden kan du lese om vaksinering, informasjon om vaksinedoser, drop-in og kontaktinformasjon til  vaksinasjonssenteret

 

Ettervirkninger og helsetilbud etter Covid-19

Har du plager etter covidsykdom, les om helsetilbud her.

 

Råd og regler

 

 

Sist oppdatert: 18. september 2023