Fysisk aktivitet i Frisklivssentralen

Fysisk aktivitet på frisklivsresept

Tett oppfølging i form av variert frisklivstrening i gruppe både innendørs og ute i naturen. Nivå tilpasses deltakerne. 

 

Trening etter kreftbehandling

Fysioterapeut i Frisklivssentralen er sertifisert AKTIVinstruktør og har dermed spesialkompetanse i å trene mennesker som har vært igjennom kreftbehandling. Vi tilbyr derfor tilpasset treningsveiledning i tillegg til ordinær trening på frisklivsresept.

 

Informasjon om ulike treningstimer

Styrketrening
Veiledet gruppetrening i styrkeøvelser på flere nivåer for hele kroppen. Øker styrke og stabilitet i muskulatur som gir en bedre kroppskontroll. Gruppetrening for deg som vil bli sterkere og som passer for alle.

Styrkesirkel
Veiledet gruppe og individuelt trening i styrkeøvelser. Stasjonstrening der deltakeren velger selv øvelser og får individuell veiledning. Øker styrke og stabilitet i muskulatur som gir en bedre kroppskontroll. Gruppetrening for deg som vil bli sterkere og som passer for alle.

Puls/styrke
Veiledet gruppetrening i kondisjons og styrkeøvelser på høyt nivå. Vi kjører tempo og tung belastning. Her utfordrer vi den utholdende styrken med høy puls og god treningseffekt. Timen stiller høyre krav så er man usikker så start med styrketrening eller styrkesirkel.

Mage/rygg
Veiledet gruppetrening som utfordrer og utvikler stabiliteten i kroppen. Trening gir bedre kroppskontroll ved hjelp av øvelser som tar utgangspunkt i det naturlige bevegelsesmønstret. Passer for deg som ønsker utfordrende og funksjonell trening. Ved å trene opp kjernemuskulaturen blir du sterkere og bedre i stan til å mestre hverdagen.

Flyt og balanse
Veiledet gruppetrening med øvelser i Yoga, Pilates, balanse og bevegelighet. Her trener du flere ting på en gang: utholdende styrke, bevegelighet, balanse og pust. Bevegelsene er rolige, myke og forsiktige. Treningsform som passer for alle og der det er du og kroppen som bestemmer.

Qi-gong
Veiledet gruppetrening med fokus på pust og rolige bevegelser. Treningsform fra Kina der bevegelsene skal bidra til indre balanse og avspenning i kropp og sinn. Forbedrer balanse, pust, kroppskontroll og smidighet. Passer for deg som ønsker både mental og fysisk trening.

Utetrening
Veiledet gruppetrening med fokus på kondisjon og styrke. Trening ute i frisk luft der det er plass til alle. Treningen består av intervall, bakke og styrketrening. Passer for deg som ønsker å trene ute i naturen.

Spinning
Veiledet gruppetrening på spinningsykkel som er en effektiv kondisjonstrening. Her blir du guidet av instruktøren gjennom timen av tunge motbakker, raskere partier og nedoverbakker der musikken er tilpasset di forskjellige etapper. Instruktøren motiverer deg underveis men du styrer selv hvor hard treningen skal være ved å justere motstanden på sykkelen. Du trenger ingen forkunnskaper og trening passer for alle.

Stretching
I denne timen får du dynamiske/statisk bevegelse trening som gjøres i eget tempo. Målet er å øke bevegelsen. Passer for alle.

 

Påmelding og pris 

Se detaljerte oversikter på Frisklivssentralens hovedside.

Sist oppdatert: 09. desember 2020

Har du spørsmål rundt korona, send en epost til postmottak@fredrikstad.kommune.no, eller ta kontakt med Servicetorget.