Frisklivssentralen

Innhold

Kort fortalt

Er du en av dem som har utviklet, eller står i fare for å utvikle livsstilssykdommer? Trenger du drahjelp for å endre vaner og komme i gang?

På frisklivssentralen kan du få hjelp til å komme i gang med livsstilsendring innen fysisk aktivitet, kosthold og røyking. 

Ta kontakt med fastlegen og be om å bli henvist via denne frisklivresepten.

Hvem kan delta?

Ønsker du å delta på tilbudene til frisklivssentralen må du være over 18 år og bo i Fredrikstad. Du må være motivert til selv å endre dine levevaner.

Hva kan vi hjelpe deg med?

Frisklivresepten du får fra fastlegen din varer i tre måneder.

Du får først en samtale hvor vi snakker om motivasjon, muligheter og mål for perioden. Etter tre måneder får du en ny samtale.

Vi gir deg muligheten til å kartlegge egen helse og livsstil digitalt på siden Min livsstil. Du får da kunnskap og økt bevissthet rundt dine levevaner og de valgene du tar.

Frisklivssentralen tilbyr flere gruppebaserte tilbud som foregår inne eller ute, og er tilpasset deltakerne.

Du finner en oversikt over alle kurs som pågår i denne aktivitetskalenderen.

Følg oss gjerne på vår facebookside.

Nikotinfri

Du kan få hjelp til å slutte å røyke eller bruke snus. Vi setter opp kurs etter behov.

Her kan du finne mer informasjon om røykesluttkurset.

Bra mat - kostholdskurs

Bra mat er et inspirasjonskurs for et varig sunnere kosthold. Vi snakker om matvaner og matvarevalg og hvordan endre vaner. Du vil få praktiske råd til hverdagen og utveksle erfaringer med andre. 

Du kan lese mer om kostholdskurset på denne siden.

Hverdagsglede

Endring handler ofte om å bli bevisst hvilken kraft som ligger i å gjøre små justeringer i hverdagen, og hvordan små grep kan føre til store endringer.
Kurset bidrar med verktøy som kan gi deg et "løft" i hverdagen, og dermed økt livskvalitet og en bedre psykisk helse.

De 5 grep for økt hverdagsglede er

  • å gi
  • fortsette å lære
  • være oppmerksom
  • være aktiv
  • knytte bånd

Kurset går over 6 samlinger, hver på 2 timer. Det koster 300 kroner å delta.

Søvnkurs

Kurset er for deg som jevnlig sliter med søvnen og ønsker å gjøre noe med det.

Innhold på kurset:

  • lære om søvn og gode søvnvaner
  • bli mer fornøyd med søvnen din
  • hvordan sove bedre

Du vil også få noen hjemmeoppgaver.
Kurset går over 4 kursdager à 2 timer, og det koster 300 kroner.

Mestring av belastning (KIB)

Gruppekurs med fokus på å bedre evnen til å regulere og mestre livsbelastninger. Formålet med kurset er å gjenkjenne signaler på, og forebygge overbelastning, samt videreutvikle egen mestringsevne.

Kurset går over 10 samlinger og koster 500 kroner.

Mer informasjon

Informasjon om timeplanen for frisklivsentralen

Styrketrening
Veiledet gruppetrening i styrkeøvelser på flere nivåer for hele kroppen. Øker styrke og stabilitet i muskulatur som gir en bedre kroppskontroll. Gruppetrening for deg som vil bli sterkere og som passer for alle.

Styrkesirkel
Veiledet gruppe og individuelt trening i styrkeøvelser. Stasjonstrening der deltakeren velger selv øvelser og får individuell veiledning. Øker styrke og stabilitet i muskulatur som gir en bedre kroppskontroll. Gruppetrening for deg som vil bli sterkere og som passer for alle.

Puls/styrke
Veiledet gruppetrening i kondisjons og styrkeøvelser på høyt nivå. Vi kjører tempo og tung belastning. Her utfordrer vi den utholdende styrken med høy puls og god treningseffekt. Timen stiller høyre krav så er man usikker så start med styrketrening eller styrkesirkel.

Mage/rygg
Veiledet gruppetrening som utfordrer og utvikler stabiliteten i kroppen. Trening gir bedre kroppskontroll ved hjelp av øvelser som tar utgangspunkt i det naturlige bevegelsesmønstret. Passer for deg som ønsker utfordrende og funksjonell trening. Ved å trene opp kjernemuskulaturen blir du sterkere og bedre i stan til å mestre hverdagen.

Flyt og balanse
Veiledet gruppetrening med øvelser i Yoga, Pilates, balanse og bevegelighet. Her trener du flere ting på en gang: utholdende styrke, bevegelighet, balanse og pust. Bevegelsene er rolige, myke og forsiktige. Treningsform som passer for alle og der det er du og kroppen som bestemmer.

Qi-gong
Veiledet gruppetrening med fokus på pust og rolige bevegelser. Treningsform fra Kina der bevegelsene skal bidra til indre balanse og avspenning i kropp og sinn. Forbedrer balanse, pust, kroppskontroll og smidighet. Passer for deg som ønsker både mental og fysisk trening.

Utetrening
Veiledet gruppetrening med fokus på kondisjon og styrke. Trening ute i frisk luft der det er plass til alle. Treningen består av intervall, bakke og styrketrening. Passer for deg som ønsker å trene ute i naturen.

Spinning
Veiledet gruppetrening på spinningsykkel som er en effektiv kondisjonstrening. Her blir du guidet av instruktøren gjennom timen av tunge motbakker, raskere partier og nedoverbakker der musikken er tilpasset di forskjellige etapper. Instruktøren motiverer deg underveis men du styrer selv hvor hard treningen skal være ved å justere motstanden på sykkelen. Du trenger ingen forkunnskaper og trening passer for alle.

Stretching
I denne timen får du dynamiske/statisk bevegelse trening som gjøres i eget tempo. Målet er å øke bevegelsen. Passer for alle.

Aktivitetskalenderen

På denne aktiviteskalenderen finner du informasjon om andre aktiviteter I Fredrikstad.

Kontakt oss

 

Du kan alltid ta kontakt med Servicetorget 69 30 60 00
Du kan også stille spørsmål til Kommune-Kari (Chat-robot)   

  

Vis i kart

Sist oppdatert: 20. mars 2020

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?