Min side Meld fra
Kontakt oss

Foreldrekompasset

Trygge, tydelige og støttende foreldre i Fredrikstad

Illustrasjon foreldrekompasset

"Foreldre må ta stilling til mange spørsmål i løpet av barnets oppvekst. Økt kun kunnskap og støtte fra andre kan da være til god hjelp. Foreldrekompasset legger til rette for det"

Barn trenger trygge, tydelige og støttende foreldre.

Trygge foreldre møter barnet med åpne armer. De tåler barnets ulike følelser og tenker over hvordan de selv oppleves av barnet.

Tydelige foreldre tar ledelsen og viser vei. De setter grenser på en omsorgsfull måte, og vet at avgjørelser kan være upopulære og gode på samme tid.

Støttende foreldre prøver å forstå barnets opplevelser og følelser, og gir både trøst og oppmuntring. De lar barna prøve selv og hjelper til når det trengs.

Foreldre vil etterhvert møte Foreldrekompasset fra helsestasjonen og ut 10. trinn. Programmet skal være implementert i Fredrikstad kommune innen barnehage- og skoleåret 2024/25.

 

Foreldrekompasset på helsestasjonen

Gjennom oppfølgingen på helsestasjonen vil kommende og nybakte foreldre bli invitert til både individuelle konsultasjoner og ulike gruppetilbud. Foreldrekompasset gjenkjennes særlig i gruppetilbudene, hvor de ansatte deler aktuell kunnskap og åpner for samtale og refleksjon foreldre i mellom.

Foreldrekompasset i barnehage og skole

På et eller flere foreldremøter i året, vil Foreldrekompasset bli gjennomført i barnehagen og gjennom grunnskolen. Foreldre vil få en kort presentasjon på et aktuelt tema (eks. søvn, digitale medier eller generell utvikling). Dette etterfølges av samtale og refleksjon foreldre i mellom.

Mange private barnehager er også med på satsningen.

Informasjon om Foreldrekompasset på andre språk

Hva er Foreldrekompasset?

Fredrikstad kommune har et formelt samarbeid med Bodø kommune om videre utvikling og utprøving av programmet, frem mot 2024

Ønsker du å vite mer om utviklingsarbeidet som er gjort med programmet, kan du lese prosjektrapporten her.

Kontakt oss

Dersom du har spørsmål eller andre tilbakemeldinger, kan du ta kontakt med
Ann-Kristin Aarvold, e-post: annaar@fredrikstad.kommune.no

Du kan også stille spørsmål til Kommune-Kari (Chat-robot)   

 

 

Åpningstider Servicetorget
Mandag - fredag 09.00–16.00
15. mai - 15. sept (sommertid) 09.00–15.30
Sentralbordet åpner 7.30

Vis i kart

 

 


Se større kart

Sist oppdatert: 30. april 2019