Returkartonglotteriet

Skriv navn og telefonnummer på drikkekartongene og du kan vinne 100.000 eller 10.000 kroner i Returkartonglotteriet. Årlig deles det ut premier for til sammen 1,6 millioner kroner. Hvert kvartal trekkes det på landsbasis en gevinst på 100.000 kroner og 30 gevinster på 10.000 kroner. Alle kan delta og vinne i Returkartonglotteriet - privatpersoner, skoler, barnehager, kor, korps, idrettslag, organisasjoner etc.

Drikkekartong er kartonger for melk, juice, fløte drikkeyoghurt og lignende.

Du har to valg i Returkartonglotteriet:

  1. Drikkekartong med navnHver enkelt kartong er et lodd. Skyll kartongen, press den flat, skriv navn og telefonnummer på den du vil skal vinne og legg den i papirdunken med blått lokk. Premier på 10.000 kroner.

  2. Drikkekartong med navnSkyll, brett og stapp minst seks drikkerkartonger i en syvende til en kubbe. Korker og lokk kan henge utenfor. Skriv navn og telefonnummer på kubben og legg den i papirdunken med blått lokk. For skolemelkkartonger gjelder fire kartonger oppi den femte. Premier på 100.000 eller 10.000 kroner.

Hva skjer med kartongene du sender til gjenvinning?

  1. Utsortert drikkekartong presses til baller og selges til papirfabrikker.
  2. Kartongene kvernes opp og tilsettes vann. Papirfibrene renses, tromles og presses og blir til nye papp- og papirprodukter med minimalt bruk av kjemikalier.
  3. Papiret brukes i produksjonen av nye kartonger som pizzaesker, cornflakes, skoesker m.m.

Alle som leverer kartonger til gjenvinning gjør en viktig klima- og miljøinnsats fordi kartongene gjenvinnes til nye kartong- og papirprodukter.

Returkartonglotteriet er et nasjonalt lotteri i regi av Grønt Punkt.

Kildesortering av papir og papp

Tømmekalender

Sist oppdatert: 27. januar 2017

Har du spørsmål rundt korona, send en epost til postmottak@fredrikstad.kommune.no, eller ta kontakt med Servicetorget.