Betaling for parkering

Byen er delt inn i forskjellige soner og priser, rød sone er dyrest, gul sone blir det dyrere desto lenger du står, grønn sone er et billigere alternativer. Vi har også langtidsparkering som er det billigste alternativet. Det er mange tidsbegrensede gratisplasser og det er gratis i noen p-hus deler av døgnet.
Trykk på symbolene i kartet for mer informasjon.

Bommene i p-husene er fjernet og det er innført kamerastyrte parkeringssystemer og betalingsløsninger. Laster du ned p-appen blir betalingen enklere, men du kan fortsatt bruke automaten hvis du foretrekker det.   

PParkeringsapp-app

P-appen kan brukes både ved gateparkering og i p-husene.  

I p-appen kan du:

  • Starte, stoppe og forlenge gateparkering
  • Registrere deg for automatisk betaling i Apenesfjellet, St.Hansfjellet og Stadion p-hus (AutoPark)
  • Kjøpe leieavtaler for parkeringsplasser

Slik gjør du:

Last ned appen Fredrikstad P på telefonen for iPhone eller Android. Følg instruksjonene i appen.

Registrer deg som bruker av AutoPark med person-, bil- og kortinformasjon og startdato for avtalen. Da kjører du inn og ut av Apenesfjellet, St.Hansfjellet og Stadion p-hus like enkelt som du passerer bomringen med AutoPASS-brikke. Kamera registrerer parkeringen din ved inn- og utkjøring. Parkeringsavgiften belastes automatisk bankkortet som er registrert.

Du skal motta en push-melding i appen om at du er lest inn og ut av p-huset. Hvis push-meldingen ikke kommer er det fordi bilskiltet ikke var lesbart på dette tidspunktet. Da må du starte parkering, velge sone (p-hus) og/eller stoppe parkeringen selv via appen.

Hvis du ikke inngår AutoPark-avtale må du starte parkering, velge sone (p-hus) og stoppe parkeringen i p-husene på samme måte som ved gateparkering.  

AutoPark-avtale for privatpersoner opprettes her eller via p-appen som du har lastet ned. 

 

Bedriftsavtale

Vi anbefaler at alle ansatte som skal ha tilgang til Apenesfjellet, St.Hansfjellet og Stadion p-hus gjennom bedriften laster ned appen Fredrikstad P før man inngår bedriftsavtale. 

Brukerveiledning bedriftsavtale 

Bedriftsavtale opprettes her 

Betaling i Apenesfjellet, St.Hansfjellet og Stadion p-hus

Det er gratis parkering i p-husene mandag - fredag kl. 14-24, lørdag og søndag kl. 09-24. Hvis du kjører inn og ut av p-huset innenfor gratistidene trenger du ikke foreta deg noe.
Parkeringsavgift til andre tider betales med p-app, på betalingsautomaten, eller du får tilsendt faktura mot gebyr.

ParkeringsappP-app

Dersom du laster ned appen Fredrikstad P og inngår avtale om AutoPark trenger du ikke tenke på noen ting. Da kjører du inn og ut av p-husene like enkelt som du passerer bomringen med AutoPASS-brikke. Kamera registrerer parkeringen din ved inn- og utkjøring. Parkeringsavgiften belastes automatisk bankkortet som er registrert. 

Du skal motta en push-melding i appen om at du er lest inn og ut av p-huset. Hvis push-meldingen ikke kommer er det fordi bilskiltet ikke var lesbart på dette tidspunktet. Da må du starte parkering, velge sone (p-hus) og/eller stoppe parkeringen selv via appen.

Hvis du ikke inngår AutoPark-avtale må du starte parkering, velge sone og stoppe parkeringen i p-husene via appen på samme måte som ved gateparkering.

El-bileiere som ønsker å benytte seg av gratis parkering i p-husene må registrere seg i AutoPark under fane El-bil avtale p-hus og legge inn bankkortet sitt for at avtalen skal være gyldig.

Personer med HC-kort må også betale for parkeringen, da disse p-husene driftes privatrettslig. 

AutoPark-avtale for privatpersoner opprettes her eller via p-appen som du har lastet ned. 

Betalingsautomat

Alle kjøretøy fotoregistreres når de kjører inn i p-huset. Tast inn bilens registreringsnummer på billettautomaten og betal før utkjøring. Slik unngår du fakturagebyr.

Hvis du ikke betaler via appen eller betalingsautomaten sender vi faktura for tiden du har parkert + fakturagebyr på kr 49,- til registrert bileier etter 48 timer.

Betaling for gateparkering og parkering i Cityterminalen (Torvbyen), Kirkebrygga, St.Croix p-hus

Gateparkering på offentlig avgiftsbelagte p-plasser og betaling i Cityterminalen p-hus (Torvbyen), Kirkebrygga p-hus og St.Croix p-hus. Parkeringen betales med p-app eller på parkeringsautomaten.

ParkeringsappP-app

Last ned vår app Fredrikstad P for Iphone eller Android.  

Trykk start parkering og velg sone (sone er merket på p-automaten).

Deretter er det to alternativer:

  1. Løpende parkeringstid - Start parkering - Stopp parkeringen når du forlater p-plassen.
  2. Sett parkeringstid (minutter og timer) - Start parkering - Parkeringen stopper når den valgte p-tiden utløper. Du kan utvide eller stoppe den valgte p-tiden ved behov.

Parkeringsautomat

Betaling på avgiftsbelagte plasser med kort eller mynt på parkeringsautomaten eller med mobil via easypark.  

Sist oppdatert: 23. januar 2018

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?