Betaling for parkering

Innhold

 

Fredrikstad p- app er en tjeneste du kan bruke for å betale for parkering eller du kan betale på automater

P-appen kan brukes både ved gateparkering og i p-husene.  

I p-appen kan du:

  • Starte, stoppe og forlenge gateparkering
  • Registrere deg for automatisk betaling i Apenesfjellet, St.Hansfjellet, Cityterminalen og Stadion p-hus (AutoPark)
  • Kjøpe leieavtaler for parkeringsplasser

Slik gjør du:

Last ned appen Fredrikstad P på telefonen for iPhone eller Android. Følg instruksjonene i appen.

St.Hans fjellet p-hus, Stadion P-hus, Cityterminalen og Apenesfjellet p-hus har kamerastyrte parkeringssystemer og betalingsløsninger. Laster du ned p-appen blir betalingen enklere, men du kan fortsatt bruke automaten hvis du foretrekker det.


Automatisk registrering og betaling


Registrer deg som bruker av AutoPark med person-, bil- og kortinformasjon og startdato for avtalen. Da kjører du inn og ut av Apenesfjellet, St.Hansfjellet, Cityterminalen og Stadion p-hus like enkelt som du passerer bomringen med AutoPASS-brikke. Kamera registrerer parkeringen din ved inn- og utkjøring. Parkeringsavgiften belastes automatisk bankkortet som er registrert. Du må lage en autoparkavtale for hvert registreringsnummer om du har flere biler.

Du skal motta en pushmelding i appen om at du er lest inn og ut av p-huset. Du kan sjekke om pushvarsel for p-appen er slått på i innstillinger på mobilen. Hvis pushmeldingen ikke kommer er det fordi bilskiltet ikke var lesbart på dette tidspunktet. Da må du starte parkering, velge sone (p-hus) og/eller stoppe parkeringen selv via appen. Du har selv et ansvar så følg med at parkeringen starter og stopper.

For sikkerhets skyld sender vi en pushmelding til alle som fortsatt har en aktiv parkering etter 24 timer og minner om dette. Vi har ca. to lesefeil per hundre biler. Lesefeil kan skyldes skitne skilt, hindringer eller bare en uheldig refleks.

Hvis du ikke inngår AutoPark-avtale må du starte parkering, velge sone (p-hus) og stoppe parkeringen i p-husene på samme måte som ved gateparkering.  

AutoPark-avtale for privatpersoner opprettes her eller via p-appen som du har lastet ned. 

 

Bedriftsavtale

Vi anbefaler at alle ansatte som skal ha tilgang til Apenesfjellet, St.Hansfjellet, og Stadion p-hus gjennom bedriften laster ned appen Fredrikstad P før man inngår bedriftsavtale. 

Brukerveiledning bedriftsavtale 

Bedriftsavtale opprettes her 

Betaling i Apenesfjellet, St.Hansfjellet, Cityterminalen og Stadion p-hus

Det er gratis parkering i p-husene mandag - fredag kl. 14-24, lørdag og søndag kl. 09-24. Hvis du kjører inn og ut av p-huset innenfor gratistidene trenger du ikke foreta deg noe.
Parkeringsavgift til andre tider betales med p-app, på betalingsautomaten, eller du får tilsendt faktura mot gebyr.

ParkeringsappP-app

Dersom du laster ned appen Fredrikstad P og inngår avtale om AutoPark trenger du ikke tenke på noen ting. Da kjører du inn og ut av p-husene like enkelt som du passerer bomringen med AutoPASS-brikke. Kamera registrerer parkeringen din ved inn- og utkjøring. Parkeringsavgiften belastes automatisk bankkortet som er registrert. 

Du skal motta en push-melding i appen om at du er lest inn og ut av p-huset. Hvis push-meldingen ikke kommer er det fordi bilskiltet ikke var lesbart på dette tidspunktet. Da må du starte parkering, velge sone (p-hus) og/eller stoppe parkeringen selv via appen.

Hvis du ikke inngår AutoPark-avtale må du starte parkering, velge sone og stoppe parkeringen i p-husene via appen på samme måte som ved gateparkering.

El-bileiere som ønsker å benytte seg av gratis parkering i p-husene må registrere seg i AutoPark under fane El-bil avtale p-hus og legge inn bankkortet sitt for at avtalen skal være gyldig.

Leieavtale p-hus, du kan også tegne Autopark leieavtale p-hus. Dette er avtale for de som ønsker å tegne leieavtale for parkering som gjelder P-husene Stadion, St.Hansfjellet, og Apenesfjellet P-hus.

Personer med HC-kort må også betale for parkeringen, da disse p-husene driftes privatrettslig. 

AutoPark-avtale for privatpersoner opprettes her eller via p-appen som du har lastet ned. 

Betalingsautomat

Alle kjøretøy fotoregistreres når de kjører inn i p-huset. Tast inn bilens registreringsnummer på billettautomaten og betal før utkjøring. Slik unngår du fakturagebyr.

Hvis du ikke betaler via appen eller betalingsautomaten sender vi faktura for tiden du har parkert + fakturagebyr på kr 49,- til registrert bileier etter 48 timer.

Betaling for gateparkering og parkering i Kirkebrygga og St.Croix p-hus

Gateparkering på offentlig avgiftsbelagte p-plasser og betaling i Kirkebrygga p-hus og St.Croix p-hus. Parkeringen betales med p-app eller på parkeringsautomaten.

ParkeringsappP-app

Last ned vår app Fredrikstad P for Iphone eller Android.  

Trykk start parkering og velg sone (sone er merket på p-automaten).

Deretter er det to alternativer:

  1. Løpende parkeringstid - Start parkering - Stopp parkeringen når du forlater p-plassen.
  2. Sett parkeringstid (minutter og timer) - Start parkering - Parkeringen stopper når den valgte p-tiden utløper. Du kan utvide eller stoppe den valgte p-tiden ved behov.

Parkeringsautomat

Betaling på avgiftsbelagte plasser med kort eller mynt på parkeringsautomaten eller med mobil via easypark.  

Kontaktinformasjon

      Parkering og transport 

Du kan alltid ta kontakt med Servicetorget 69 30 60 00 Du kan også stille spørsmål til Kommune-Kari (Chat-robot)   

 

Sist oppdatert: 23. januar 2018

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?