Kulturbasert næringsutvikling

Innhold

Vårt ansvar er å utvikle og drifte prosjekter innen området kulturbasert næringsutvikling. Området har som mål å understøtte besøksnæringen gjennom å øke Fredrikstads besøksattraktivitet. Å etablere nye næringer og understøtte eksisterende skjer gjennom prosjekter som utløser eksterne midler som Interreg.-midler, midler fra Innovasjon Norge, støtte fra næringslivet m.fl.

Urban stedsinnovasjon

Prosjektets mål på sikt er å skape møteplasser og sentrale arenaer hvor ny næring etableres. Samarbeidsmodeller og teorier som BID, Business Improvement Districts, blir viktige virkemidler for å skape ønsket utvikling. Lokalt fokus i Fredrikstad utover selve bykjernen, sentrum, vil være Gamlebyen og Isegran. Dette prosjektet er nå avsluttet. Les mer om prosjektet

Anno - Organisering Isegran

Etter visning av TV-serien Anno på NRK i 2015 er det utviklet spennende konsepter og produkter rundt Isegran og Gamlebyen. 

Cruise

Cruise - en utvikling av nettverk og samarbeid med Skagen og Lysekil. I samarbeid med Visit Fredrikstad, Hvaler og Borg Havn IKS arbeides det for å få cruiseanløp. Prosjektet arbeider med produkter, og har nå bl.a. løftet en del av ANNO-produktene inn i cruisekatalogen. Rederiene ønsker tidlig informasjon om arrangementer, da dette er en trend i bransjen på grunn av at gjestene blir yngre. Det er derfor laget en "What`s on" for Østfold, der de store årlige arrangementene og de større enkeltstående, som The Tall Ships Races, vises.

 

Sist oppdatert: 30. juni 2016

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?