Meny

Program for dagen

Kl. 10.40-12.00: Parade fra Stortorget + Sirkusforestillingen «Palle & Jon show»

Kl. 12.00: Åpning på Verdensscenen

Kl. 12.15 – 16.00: Aktiviteter inne og ute (se under)

Kl. 12.30 – 16.30: Underholdning på Verdensscenen

Kl. 12.30 – 16.30: Internasjonalt matmarked (Vipps&kontanter)

Kl. 14.35 – 15.05: Sirkusforestillingen «Palle & Jon show»

Kl. 16.30 – 17.00: Forestillingen «Festgjøgleriet»


Festparaden

festparade

Et fyrverkeri av et opptog bølger gjennom gatene – gjøglerne kommer! Til heftige rytmer og eksotiske klanger virvler musikere, akrobater, flammeblåsere, sjonglører, styltedansere og store fabelvesener framover i en evig gledesdans. Paraden stopper opp på åpne plasser, for så å gå videre – inviterer folk med seg til neste stoppested, neste overraskelse. Til slutt ender paraden i forestillingen «Festgjøgleriet». Musikken og bildene forvandler byen til et tidløst karneval.

Verdensscenen

På Verdensscenen ute blir det åpning kl. 12 og underholdning store deler av dagen.

 

Internasjonalt matmarked

Ta turen innom vårt internasjonale matmarked under Barnas verdensdager. I teltet ute kan vi friste med mat fra: Afghanistan, Polen, Thailand, Syria, Palestina og Irak.

 

 

Forestillinger

Sirkusforestillingen "Palle og Jon show"

På en enhjulssykkel og i en stor ballong er Palle i sitt rette element, han klovner inn og ut av balanse.

Jon er klassesjonglør som forteller morsomme historier fra hverdagen.

Barna blir dratt inn i forestillingen og er aktive medspillere når store og små problemer dukker opp. Uttrykket i forestillingen er litt naivt, og det er nettopp det naive som får oss til å leve oss inn i forestillingen, både voksne og barn.

Hvem er «Circostancia…» ?
En moderne cirkusduo der leverer komik og artisteri på højt plan.
Akrobatik, jonglering og ethjulet cykel er grundelementerne i forestillingen. Det vrimler
med flyvende objekter, akrobatiske manøvrer, en tårnhøj girafcykel og en harmonika. Men det er spillet de to imellem - og vigtigst af alt, spillet med og mod publikum der får Circostancia til at overraske. Palle har sin utdannelse bl.a. fra Cirkushøjskole i Hald Ege Danmark og Moskva Cirkusskole.

Forestillingen "Festgjøgleriet"

Dette er en tidløs gjøglerforestilling full av posei, energi og varme. Tempoet er vilt og voldsomt. Musikken er heftig og medrivende. Akrobater, sjonglører, flammeblåsere, fakirer og styltedansere utfører sine kunster i en eksplosjon av farger og rytmer. For mange er et møte med Stella Polaris en opplevelse utenfor tid og grenser. Stella Polaris er farger, eksplosjon, energi, følelser og drømmer. Vi er grenseløse, helbredende, multikulturelle og spirituelle. Vår verden er full av kjærlige og ville gjøglere, av fortapte og gale originaler. I denne festforestillingen møter publikum fargerike masker, store dyrefigurer, flagg og stemningsfull bruk av ild – en vill og frodig forestilling der livet og gleden står i sentrum.

Forestillingen "Gadelangs"

"Direkte publikumskontakt og improvisasjon er de viktigste elementene når Circostancia er i byen. «Høj artistisk standard og så en masse gas og gøgl. Umiddelbart ser det kaotisk ud - vi er ikke til at styre. Palle minder mest af alt om en 5 årig voksen og Jon forsøger at styre ham uden helt at have styr på sit. Oplev bla. ildjonglering og den 3 meter høje girafcykel med airbag. Alt i alt et rigtigt gadeshow der vækker stor opsigt, og giver byens børn og voksne noget at tale om.»"

Hvem er «Circostancia…» ?
En moderne cirkusduo der leverer komik og artisteri på højt plan.
Akrobatik, jonglering og ethjulet cykel er grundelementerne i forestillingen. Det vrimler
med flyvende objekter, akrobatiske manøvrer, en tårnhøj girafcykel og en harmonika. Men det er spillet de to imellem - og vigtigst af alt, spillet med og mod publikum der får Circostancia til at overraske. Palle har sin utdannelse bl.a. fra Cirkushøjskole i Hald Ege Danmark og Moskva Cirkusskole.

 

Forestillingen "Den grønne ridder"

Et lekent dukkeeventyr av Pianostredet Figurteater, Halden. “Det fineste jeg visste da jeg var liten var at noen leste for meg. Mystiske historier og skumle eventyr, noe som var magisk, liksom. Om Konger, riddere og prinsesser! Ja det likte jeg. Og så lekte jeg eventyrene etterpå, inne på rommet mitt.” Og det er her vi starter vår historie. Håkon har kommet tilbake for å rydde ut av barnerommet sitt, men det tar ikke lang tid før han glemmer seg bort og i stedet for å rydde begynner han å leke sammen med sin bestevenn, Daniel. Og ettersom leken tar mer og mer over, er ikke rommet lenger bare et barnerom, leken har tatt dem med til en ny verden. Karakterene fra historien hopper ut av boka. Vår forestilling baseres på barns lek. Hvordan barns rikholdige fantasi er med på å gi liv til en historie, noe som de er eksperter på. At noe er på liksom. Dette var bakgrunnen for at vi ville lage denne forestillingen på denne måten.

Hvem er Pianostredet?
Pianostredet Figurteater, består av Daniel Sandvik og Håkon Mørland. De møttes på høgskolen i Oslo og Akershus (MET) og har de siste årene samarbeidet med å lage diverse produksjoner. De har utdannelse innen fortellerkunst og figurteater og liker å leke seg med å kombinere disse elementene. De skaper enkle og humoristiske forestillinger som kan passe for både store og små. Kompaniet holder til i Halden.

Forestillingen Jacky

En magisk musikalsk familieforestilling om lek og vennskap. Med elementer fra nysirkus, sjonglering, klovning forfører “Max Normal” hans nye venn Jacky og publikum inn i en søt,
sjarmerende, abstrakt og morsom komedie. Alt tonesatt av Turid Jørgensen Honerud, fra Katzenjammer. Musikken fremføres, live, på 6 ulike instrumenter.

Allerede fra spedbarnsstadiet begynner barn å sortere verden etter kjønn. I arbeidet med å navigere og sortere verden og plassere seg selv blir barnet eksponert for en rekke symboler, tegn og fortellinger. Hva betyr fargen rosa? Hvem går med kjole? Hvem kjører bussen? Dette er en dagsaktuell og viktig debatt, og noe også barn sosialiseres inn i. Men hva skjer når en mann i skjørt og rosa tights entrer scenen? Når symbolene utfordres?

Hvem er Fjørtoft Kulturproduksjoner?
Thea Danielsen Fjørtoft er kunstnerisk leder for og skuespiller i ensemblet.
Street performer Max Normal har i 25 år reist verden rundt for å opptre for store og
små. I denne forestillingen lager han et varmt og humoristisk møte mellom to personer, i
et landskap av musikalske finurligheter komponert av Turid Jørgensen Honerud, fra
Katzenjammer.

 

 

Aktivitetsverksteder og workshops

Latinamerikansk babysang (0-2 år)

En musikalsk fortelling om møtet mellom to ulike kulturer for over 500 år siden. Det handler om da spanjolene kom til Sør-Amerika for å finne gull, og Inca imperiet som en helt unik kultur og befolkning. Foto: Geir Manshaus

Minimusikk (0-3 år)

Bli med inn i en verden der musikken tar oss med til naturen; til sommerfugler, fuglekvitter og skyer på himmelen, og ned i det blå havet. Små barn opplever og uttrykker musikk gjennom alle sanser, og i minimusikk får de både se, høre og spille selv. Det blir klassisk musikk, fløytespill og rasleegg som havner i en tromme! 

Mini Afrika (0-3 år)

Gjennom lyd, farger, bevegelser og musikk skaper Raymond en sanselig og fascinerende opplevelse for de helt minste barna.

Folk og dyr (3+ år)

folk og dyr

Forestillingen inneholder fortellinger og fabler, og det blir også en lek med stemmer, musikk og rytmer, fra persisk og norsk fortellertradisjon. (Varer ca. 20 min). Foto: Trine Sirnes

Capoeira (3+ år)

Capoeira er Brasils nasjonalsport og er en blanding av kampsport, musikk og akrobatikk. Under Barnas verdensdager får vi besøk av en erfaren og dyktig capoerista, Kleyton dos Santos.

Capoeira

Kleyton dos Santos har drevet med capoeira siden han var 11 år. Han er en erfarten instruktør, driver egen capoeiraklubb og blir ofte invitert for å holde kurs i ulike land. Keyton har vært på TV2, NRK, VGTV, Verdens kuleste dag, Mela Festival, samt Barnas verdensdager i Oslo. Dere kan vente dere en kjempeartig time med masse akrobatikk, musikk og dans.

St. Croix-husets verksted «Verdenshavet» (3+ år)

Velkommen til St.Croix-husets verksted "Verdenshavet" på Barnas Verdensdager. Vi bruker papir og papp til å lage morsomme ting inspirert av havet.
Ta gjerne med fine pappbeger/muffinsformer eller papp- og papirrester som du syns er fin til å bruke. Vi har også med oss et fellesprosjekt hvor vi bruker papirsøppel/-rester for å skape "vårt eget lille verdenshav",som blir stilt ut under The Tall Ships Races.

pappbegerfisk

Tuko Pamoja - dans fra Mosambik (3+ år)

Amina, Lola og Paulo er tre unge dansere fra Maputo i Mosambik. De skal dele litt av sin mosambikiske dansekultur, her blir det enkle dansetrinn til fengende musikk.

 

Jungelboken  (3+ år)

Instruktører: Anne Haug og Mathea Jacobsen

Sceneteppe inviterer til workshop i jungelens ånd, hvor vi skal ta for oss dyrene som lever i India. Her skal vi leke med fantastisk musikk, gjennom både sang, dans og dyrenes kroppsspråk. Hovedfokuset er at barna får innføring i gleden med teaterformen, og det å kunne samarbeide og innordne seg i en gruppe med et felles mål. Musikk kommer fra den norske versjonen av «Jungelboken» av Svein Gundersen og Arne Lindtner Næss. Vi gleder oss til å se dere der! Velkommen!

SCENETEPPE

Fredrikstad kultur og teatersenter for barn og unge

Sceneteppe er en paraplyorganisasjon bestående av Vindeleka barne- og ungdomsteater, Kulturværste AS og Fredrikstad barne- og ungdomsteater, som har som mål å skape fritidsaktiviteter for barn og unge innenfor scenekunstfaget. Her holdes det teaterkurs for barn og ungdom i alle aldre, og det er fra våre kurs de større barneteatrene rekrutterer fra. Vi setter verdier som glede og kjærlighet til faget høyt, og ønsker å skape trygghet for alle våre medlemmer.

"Havet Havarerer" (fra 8 år)

"Havet havarerer" Livet i havet kveles av plast! På trashkunst-workshop bygger vi menneskefigurer av plastsøppel, og skaper et stort kunstverk som blir stilt ut på Tall Ships Races i sommer. Kanskje vi inspirerer andre til å lage kunst av søppelet sitt i stedet for å kaste det i naturen?

Afrikansk ansiktsmaling (for alle)

Denne aktiviteten går kontinuerlig og er åpen fra 12.15 – 16.00.

 

Drømmefangere (for alle)

Drømmefangere er av indiansk opphav og nå kan du lage din egen drømmefanger og ta med deg hjem.

Denne aktiviteten går kontinuerlig og er åpen fra 12.15-16.00.

Animasjon rett på veggen (for alle)

Vær med å lag animasjon på kjempevegg!

Animasjon på veggen

Er du interessert i film, tegning og animasjon? Bli med å lag animasjonsfilm sammen med oss. Vi rigger opp en kjempevegg og lager cutoutanimasjon i stort format. Verkstedet er åpent for alle. De erfarne instruktørene Katz Plunkett, Gitte Ous og Eirin Handegard er med og veileder. Velkommen (til animasjonteltet på uteområdet).

Dans fra Java (for alle)

Dans fra Java

Bli med på folkedansen pergaulan fra Java med Ossy Riviani Ivarson. Du vil også lære den litt røffere dansen Jaipong, som kan minne litt om kampsportpositurer.