Meny

Fargerikt program under Barnas verdensdager

 

–I år tilbyr vi 14 aktivitetsverksteder ute og inne, internasjonalt matmarked, 4 forestillinger, festparade til festivalområdet og mye, mye mer, sier prosjektleder Anette Havna Tømmerholen.

Paraden
Foto: Trine Sirnes

 

Barnas verdensdager er i år tatt over av Kulturetaten og Kulturskolen i Fredrikstad kommune. Tidligere har Østfold kulturutvikling stått for arrangementet i Fredrikstad.

–Dette er første året Kulturetaten og Kulturskolen i Fredrikstad har ansvaret for Barnas verdensdager, og vi jobber hardt for at det skal bli like flott som tidligere år, fortsetter Anette.

Festparade og afrikansk ansiktsmaling

Barnas verdensdager 2019 starter i tradisjon tro med festparade fra Stortorget kl. 11 (oppmøte 10.40), hvor man på ferden til festivalområdet stopper flere steder underveis for underholdning med musikk, dans, klovneri og morsomme overraskelser.

Verdensscenen åpner kl. 12 og vil vise varierte innslag hele dagen.

Kl. 12.30 åpner aktivitetsverkstedene ute og inne. Her kan man delta på drømmefangerverksted, afrikans ansiktsmaling, trashkunst-workshopen "Havet havarerer", lære akrobatikk fra Kenya, gå på DJ-verksted, lage animasjonsfilm med «Animasjon rett på veggen» med mer.

Det er 4 forestillinger som vises i løpet av dagen i regi av Studium Actoris; dukketeaterforestillingen «Den Grønne Ridder» med Pianostredet Figurteater, forestillingen «Jacky» med Fjørtoft Kulturproduksjoner, forestillingen «Festgjøgleriet» med Stella Polaris og forestillingen «Gadelangs» med Circostancia.

Mat fra hele verden

I år som tidligere vil det være et eget internasjonalt matmarked med fristelser fra verdens hjørner.

matmarked
Foto: Trine Sirnes

–Det vil settes opp flere matboder som serverer fristende mat til en billig penge, forteller Anette, før hun legger til at matbodene aksepterer vipps og kontanter som betaling.

 –Det vil bli servert mat fra Afghanistan, Thailand, Polen, Palestina, Kurdistan og Irak. Ungdomsbedriften Greåker Global Gourmet er blant aktørene som serverer mat under Barnas verdensdager i år, avslutter Anette.

Barnas verdensdager går av stabelen 25. mai på Kråkerøy inne og ute på Kulturskolen, ved Værstebrua.

 

Se alt som skjer i programmet her