Meny

Lysskulptur og intimforestilling ved biblioteket

Gå en tur i parken og opplev den stemningsfulle lysinstallasjonen, eller bli med på en unik intimforestilling under Kulturnatt Fredrikstad.

(Illustrasjonsfoto)

 


— Kulturnatten ønsker å gi publikum mulighet til å oppleve noe nytt og bli med på en oppdagelsesferd i egen by, sier Åshild van Nuys, prosjektleder for Kulturnatt Fredrikstad.

Gjennom prosjektet The Defense of the Dream inviteres publikum med på opplevelseskunst i parken ved biblioteket under årets Kulturnatt fredag 14. september. Kunstner Liv Kristin Holmberg, i samarbeid med kunstner og scenograf Marianne Stranger , skal skape en lysskulptur utformet som en kokong, som vil danne ramme for forestillinger, kvelds- og nattestid. Publikum kan komme til parken og oppleve installasjonen fra utsiden. Det vil også bli et begrenset antall plasser til å oppleve en en-til-en forestilling inne i skulpturen.

— Dette er en av satsningene fra Kulturetaten på kunst i offentlig rom, der vi inviterer folk til å kunne oppleve kunst i byrommene våre, og utenfor de vanlige utstillingsstedene, sier Inger Anne Kilde Storli, kunstansvarlig i Kulturetaten. Vi inviterte kunstnere til å komme med forslag tidligere i sommer, og The Defense of the Dream er vinneren av denne konkurransen.

— Til grunn for prosjektet ligger funderingen: Hvilke verdi tillegger vi våre drømmer? Hvilken plass gis drømmene i våre liv og i vår by? Kunstprosjektet The Defense of the Dream er et ønske om å skape et sted for våre drømmer, gi dem lys og liv. Det er ikke det at jeg mener at vi bør sky virkeligheten og hverdagens nødvendige gjøremål. Men, i likhet med slik Robert Musil beskriver det i boken «Mannen uten egenskaper», så tenker jeg at én av kunstens oppgaver er å tillegge drømmer, tanker og tro større betydning enn det som allerede er. Derfor tenker jeg at kunstprosjektet Defence of the Dream kan være av verdi- for å styrke vår iboende drømmekraft, sier kunstner Liv Kristin Holmberg, som til daglig bor og jobber i Oslo og Berlin.


— En viktig ambisjon for prosjektet er at det er utforskning av kunstens potensial som stedsforandrende kraft, uttaler Holmberg.


The Defense of the Dream vil kunne oppleves i parken fra torsdag 13.- søndag 16. september, og fredag og lørdag vil det være forestillinger fra kl 19.30 og utover natten. I tillegg blir det en felles seanse under Kulturnatt fredag kl 22.00.

Fredag 14. september – Kulturnatt Fredrikstad 2018

  • Intimforestillinger (en-til-en) fra kl. 19:30 - 02:00
  • Felles lysseanse for alle kl. 22:00 i parken.
  • Biblioteket holder kveldsåpent til kl. 22:00

Lørdag 15. september

  • Intimforestillinger (en-til-en) fra kl. 19:30 til midnatt.

PÅMELDING TIL INTIMFORESTILLINGER (en-til-en)
Henvend deg i skranken i Voksenavdelingen hos Fredrikstad bibliotek eller på telefon til biblioteket i deres åpningstider: 69 38 34 00.


The Defense of the Dream er del av Kulturnatt Fredrikstad, der det vil være et mylder av ulike arrangementer og opplevelser publikum kan oppleve helt gratis fredag 14. september.

Se hele programmet

 

 

Sist oppdatert: 29. august 2018

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?