Meny

Mylder av opplevelser i byen

Innhold

– Ta med barna på teaterpiknik, eller bli med inn i drømmens rike med den stemningsfulle lysinstallasjonen i parken ved biblioteket. Kulturnatt er dagen og natta når Fredrikstad syder av liv. Det er dans, teater, konserter, filmvisninger, kunst og historiske vandringer på torv og i smug, sier Åshild van Nuys, prosjektleder for Kulturnatt Fredrikstad.

(Foto: Trine Sirnes)

Hun oppfordrer unge som voksne å komme seg ut i byen fredag 14. september.

– Dette er dagen du virkelig får oppleve Fredrikstad – den lille verdensbyen. Det beste av kulturlivet vi har her i byen kommer sammen på en og samme dag. Som publikum kan du vandre fra opplevelse til opplevelse. Alle arrangementer er gratis, forteller hun.

Kulturnatt Fredrikstad åpnes av ordføreren på trappa til Blå Grotte kl 1630 før Ekko entrer scenen. På Båthuset blir det allsang og quiz klokken 1600 der quizmaster Dag Solheim tester publikums lokalkunnskap. Vokalist Eva Iselinn Erichsen og pianist Bjørn Halstensen drar med seg folk på allsang.

– Vi avslutter kulturnatten med Takezo Project og DJ Kim på Greenhouse. Her blir det røffe beats og dans frem til klokken tre på natta, sier van Nuys.

– Men det skjer jo så masse spennende mellom quiz og klubb-beats. Vi har over 50 arrangement mellom klokken 1600 og 0300. Det er også en helt egen arena for ungdom, som vi kaller Ung kulturntatt, fortsetter hun.

– Så blir det VM-labyrint i Lykkebergparken, på kulturhuset Qulthus i Gamlebyen kan barna kan få lage egen skulptur, de kan ta en reise i tiden med tidsmaskinen på Fredrikstad museum, eller besøke en av de spennende utstillingene i et av Gamlebyens gallerier. På Blomstertorvet, utenfor Litteraturhuset, kan du bli med på konsert med Humle, og danse med på sangen «Bellevue».

– Det skjer så mye at jeg anbefaler alle om å studere programmet skikkelig og velge ut hva de vil være med på. De bør egentlig lage seg sin egen kulturnattløype, oppfordrer van Nuys.

Se hele programmet

 

 Under kan du se minner fra Kulturnatt 2017

Sist oppdatert: 28. august 2018

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?