Meny

Kunstprosjektet «Blomsterdrøm»

Kunstutstilling av resirkulerbart materiale med fokus på gjenbruk og miljø. En synliggjøring av St.Croix-husets miljøsertifisering, et innslag til Kulturnatt og St.Croix-husets 25 årsjubileum. Samarbeid med Bjørneklova-, Torsnes-, Slangsvold og Kråkeby barnehage. Utstillingsperiode uke 36-37, 2016. Ordfører Jon Ivar Nygård (for anledningen med grønne sko) åpnet utstillingen og overrakte miljøfyrtårnbeviset. Alle barna fra barnehagene som deltok på Blomsterdrømprosjektet var tilstede.

Galleri

 

Tall ships races 2014

St.Croix verksteder hadde fokus på det maritime i forbindelse med Tall Ships Races i 2014. Det resulterte i at vi fikk pynte byen og Isegran med store bannere. Det ble laget ting i keramikk, det ble tegnet og det ble malt de morsomte ting og motiver. Fantasien gikk løps og alt som kan forbindes med vann og det maritime ble laget. Alt fra skip, tatoveringer, skilpadder, bølger og badenymfer. Barna gledet seg over å være en del av det store arrangementet i Fredrikstad. 

Galleri

      

 

Munch-prosjekt

Bildene viser Munchutstillinger som Kreative Verksteder har og har hatt i Munch jubileumsåret 2013.

Stedene bildene var utstilt var Fredrikstad museum, der 4 bilder hang sammen med Munch originalen: «Selvportrett med sigarett»!

På Blå Grotte og St.Croix hang bildene fra april og ut 2013.

5 bilder hang på Hydrogenfabrikken under Østfold Teaters oppsetning «Edvard».

Galleri

 

Oink

Fredrikstad Barne og ungdomsteater, FBUT, satt opp Oink, Den Stygge Andungen. I den forbindelse hadde Tegne- og maleverkstedet (St.Croix Verksteder) et prosjekt som vi kalte Den annerledes Andungen. Det endte opp i mange og store fantasifugler som sydet av annerledeshet og hvor ingen ble like. Fuglene var utstilt under hele perioden hvor FBUT viste forestillingene i Store sal. Fugleinstallasjonen hadde også lyd. Så det kvitret og kvatret til glede for store og små.

Galleri