Tall Ships Races logo
Illustrerende bilde av Varmer opp for Kjartan Lauritzen
Varmer opp for Kjartan Lauritzen

To lokale Jypling-finalister skal varme opp for Balestrand-rapperen Kjartan Lauritzen under The Tall Ships Races Fredrikstad i sommer.

Jypling-finalistene som skal spille før Kjartan

Celine Johannessen (16) og bandet Vrengt er plukket ut til å spille på Isegran under skutefesten. Celine Johannessen stakk av med førstepremien i musikkonkurransen Jypling og fikk med det singelkontrakt med Universal Music. Vrengt var også med i finalen og skal, i tillegg til å spille under The Tall Ships Races, stå på scene under Idyll.

– Vi forventer tusenvis av mennesker til byen under The Tall Ships Races Fredrikstad og synes det er en flott mulighet til å vise frem noen av de unge talentene i området, sier Åshild van Nuys, kulturutvikler i Fredrikstad kommune.

Hun sier Celine og Vrengt skal på scenen før Kjartan Lauritzen.

– Vi har booket Kjartan til konserten vår for ungdom. Han har vært nominert til både P3 Gull og Spellemannsprisen 2017 og er kjent for å lage skikkelig show når han har konsert. Vrengt leverer også på feel-good og masse energi og sjarm, mens Celine treffer publikum med sine egenskrevne låter og følsomme uttrykk.  Vi tror det blir en perfekt match å få Celine og Vrengt på scenen i forkant av Kjartan, fortsetter hun.

Celine kommer fra Fredrikstad. Hun skriver egne sanger og er blant annet inspirert av Louis Armstrong og jazz.

Vrengt kommer fra Moss og består av Magnus Vold Rygge (gitar og vokal), Jakob Palmer Kværndokk (gitar), Eskil Roos Mangrud (keyboard), Truls August Ulriksen (bass) og Simon Lee (trommer). De møttes på skolen og har spilt sammen i to år.

Kjartan Lauritzen skal spille på Isegran i amfiet torsdag 11. juli. Konserten er gratis og det er fri aldersgrense.