Tall Ships Races logo
Illustrerende bilde av Fylkeskommunen tror Tall Ships Races gir god Østfold-reklame
Fylkeskommunen tror Tall Ships Races gir god Østfold-reklame

Østfold fylkeskommune støtter Tall Ships Races Fredrikstad 2019

Glomma full av seilskuter
Foto: Glomma full av seilskuter under Tall Ships Races 2014, av Walter Schøffthaler

– Vi ønsker å bidra til lokal stolthet og bidra til å bygge Østfolds omdømme. Derfor gir vi tilskudd til større arrangementer som kan profilere Østfold regionalt, nasjonalt eller internasjonalt, sier leder for næring og kulturkomiteen Andreas Lervik i Østfold fylkeskommune.

Et slikt arrangement er Tall Ships Races i Fredrikstad. Østfold fylkeskommune gir 1,1 millioner kroner til gjennomføringen av arrangementet.

Når arrangement går av stabelen 11.-14. juli kan det forventes hundrevis, om ikke tusenvis av besøkende til byen. Det blir en gylden mulighet for å vise frem hvor flott Fredrikstad by og omegn er.

– Vi tror at ringvirkningene av et såpass stort og velkjent arrangement som Tall Ships Races vil komme næringslivet i Fredrikstad og Østfold til gode, og vil skape nye forretningsmuligheter i området, fortsetter Lervik.

PwC som er sølvsponsor av Tall Ships Races Fredrikstad 2019 kommer til å utføre en ringvirkningsanalyse av arrangementet, og vil fremskaffe konkrete tall på effekten et slikt arrangement har på byen og på Østfold.

– Det at vi får konkrete tall på ringvirkningene av arrangementet etter at Tall Ships Races er over, er glimrende. Vi har tro på at større arrangementer vil gi en positiv økonomisk effekt, og det blir spennende å få forelagt resultatet, avslutter Lervik.

Gå hit for å se hvem andre Tall Ships Races Fredrikstad 2019 samarbeider med

Har du lyst til å bli sponsor av Tall Ships Races Fredrikstad 2019?