Tall Ships Races logo
Illustrerende bilde av Ta bussen for 10 kroner til TSRF19
Ta bussen for 10 kroner til TSRF19

– Du kan reise til den store skutefesten i Fredrikstad i sommer fra alle kroker av Østfold for bare ti kroner, sier markedssjef i Østfold kollektivtrafikk Kjetil Gaulen.

Østfold kollektivtrafikk, Bypakke Nedre Glomma og The Tall Ships Races Fredrikstad går sammen om å tilby bussreisende i Østfold billetter for en tier under The Tall Ships Races Fredrikstad 11.-14. juli.


– Vi som jobber med skutefesten er veldig bevisste på at valgene vi gjør på land, får store konsekvenser for livet i havet. Et ganske enkelt valg er å nyte skutefesten i sommer uten bil. Vi er veldig glade for at Østfold kollektivtrafikk gjør det enda enklere for folk ved å sette ned prisen på bussbilletter under arrangementet, sier prosjektleder for The Tall Ships Races Fredrikstad, Ingar Guttormsen.

Illustrasjonsfoto av buss

(Foto: Østfold fylkeskommune / Fredrik Norland)


Bypakke Nedre Glomma sier dette også er et helt naturlig samarbeid for dem.


– Vårt mål hele året er å få folk til å velge miljøvennlige reisemåter. Fredrikstad har gratis ferge og mange gode sykkelveier. Billig buss er et godt tilskudd under skutefesten, sier Eileén Bergstrøm, markedsansvarlig i Bypakke Nedre Glomma.


The Tall Ships Races samler over 70 skuter fra hele verden i Fredrikstad. Skuter som allerede har bekreftet at de kommer er blant annet Christian Radich, Sørlandet, Statsraad Lehmkuhl, Cisne Branco fra Brasil og Cuauhtemoc fra Mexico.


– Det blir et flott skue å vandre opp og ned elva i Fredrikstad. I tillegg til de fantastiske skutene, legger vi opp til masse deilig mat og et spennende kulturprogram, forteller Guttormsen.


Han sier at arrangementet vil ha to eller tre scener, og en egen maritim opplevelsespark på Isegran spesielt for familier.


–  Ti kroner for buss så kan man gå rundt og nyte alt dette. Det tenker jeg er sommerens feriekupp! sier Guttormsen.


TSRF19-billetten vil bli tilgjengelig i Østfold kollektivtrafikks billettapp og på bussene under arrangementet.