Tall Ships Races logo
Illustrerende bilde av Stor interesse for skutefesten
Stor interesse for skutefesten

– Vi er den vertshavnen med flest påmeldte skuter når vi går over i det nye året. Vi har også fått mange søknader fra ungdom som ønsker å være med og seile, forteller Ingar Guttormsen, prosjektleder for The Tall Ships Races Fredrikstad.

Sommerens regatta går fra Aalborg til Fredrikstad, fra Fredrikstad til Bergen, og avsluttes i Aarhus. Skutene står fritt til å bare være med på deler av seilasen.

– De melder seg på til etappene og vertshavnene de vil delta på. Det er allerede 61 skuter som har meldt at de kommer hit til byen. Vi er den vertshavnen med flest påmeldte skuter, sier Guttormsen.

Sørlandet fra Norge

Foto: Sail Training International

Han teller 19 klasse A-skuter og til sammen 1,9 kilometer med båt inkludert baugspyd som vil ligge langs brygga i byen. En av de påmeldte skutene er Sjøspeiderne på Isegrans Kyrre.

Mange unge

The Tall Ships Races er en regatta som har som hovedmål å øke forståelse mellom ungdom fra ulik bakgrunn. Alle skutene som er med må ha ungdom om bord. Fredrikstad subsidierer plass til 150 unge i alderen 15-25 år slik at de kan være med som medseilere. Guttormsen sier at rekrutteringen av denne gruppen også er godt i gang.

– Vi har kjørt noen kampanjer i desember der de som melder seg på før julaften får ytterligere 500 kroner i avslag på egenandelen. Vi ser at det har gitt litt effekt så nå har vi fylt opp nesten halvparten av plassene, forteller han.

– Vi har snakket med noen som har sittet på gjerdet og tenkt at det er lenge til sommeren så jeg kan melde meg på senere, men vi kan faktisk ikke garantere at det er plasser igjen til påske så vi har sagt de bør bruke jula til å melde seg på, fortsetter han.

– Når det lillejulaften er 200 dager igjen til den store skutefesten, 11.-14. juli, er jeg trygg på at dette blir et arrangement med flotte skuter, herlig ungdom og masse spennende som skjer i byen, avslutter Guttormsen.

 

Vil du være med som medseiler neste år? Meld deg på her!