Tall Ships Races logo
Illustrerende bilde av Skute nummer 50 påmeldt
Skute nummer 50 påmeldt

Det blir minst 1,6 kilometer med båt under The Tall Ships Races Fredrikstad i juli. Syv måneder før festen har 50 skuter bekreftet at de kommer.

– Denne uka fikk vi påmelding fra skute nummer 50. Silesia fra Polen bekrefter at de kommer og med det har vi 1686 meter med båt inkludert baugspyd, forteller Ingar Guttormsen, prosjektleder for The Tall Ships Races.

SilesiaKapteinen på Silesia sier han ser frem til å komme til Fredrikstad.

– Jeg gleder meg til å besøke Fredrikstad i juli. Jeg liker byen godt og har vært med på tidligere Tall Ships Races hos dere med en annen skute. Det blir Silesias første gang i Fredrikstad, sier kaptein Jakub Jedynak.

Ingar regner meter med skuterDet er totalt påmeldt 18 klasse A skuter til Fredrikstad. Av de norske har både Christian Radich, Sørlandet og Statsraad Lehmkuhl bekreftet at de kommer. Ingar er kjempefornøyd med at så mange har bekreftet at de kommer over et halvt år før arrangementet.

– At vi allerede nå kan si at folk i juli kan vandre i 1,6 kilometer og se på flotte skuter er vi ganske stolte av. Så håper vi selvsagt på å få på plass enda flere, sier Ingar.

Se oversikt over alle skutene som kommer