Tall Ships Races logo
Illustrerende bilde av Silya & the Sailors på skutefest
Silya & the Sailors på skutefest

Silya & the Sailors kommer til The Tall Ships Races Fredrikstad. Det blir gratiskonsert i parken utenfor biblioteket fredag 12. juli.

– Silya er en av Norges råeste liveartister. Bare to dager før hun kommer til oss, skal hun være med på Allsang på Grensen. Dette blir garantert en konsert med skikkelig stemning, sier kulturutvikler i Fredrikstad kommune, Åshild van Nuys.

Silya har spilt over 100 konserter med bandet sitt Silya & the Sailors de siste årene. Der mye popmusikk i dag er elektronisk og strømlinjeformet, er Silyas musikk organisk og frigjort. Hun plukker fritt fra favoritt-sjangere i musikkhistorien, men om det er soul, rock, jazz eller balkan er føttene alltid godt plantet i pop. Silyas låter viser en veldig kjærlighet til blåsere og heftige rytmeseksjoner, selv om hun oftest som utgangspunkt bruker ukulele når hun skriver sangene sine. Bandet The Sailors består av trommer, bass, gitar, trompet og to tromboner.

Prosjektleder for The Tall Ships Races Fredrikstad, Ingar Guttormsen, forteller at konserten blir på et område som ikke har vært tatt i bruk som konsertarena før.

– Vi lager en egen arena utenfor biblioteket med scene, matboder og møteplasser. Her vil noen av de flotteste store skutene ligge, det blir matboder, og alt av konserter og forestillinger på scenen blir gratis, sier han. Han forteller at bibliotekscenen er den samme som Moddi skal spille lørdag kveld under skutefesten.

Silya & the Sailors spiller fredag 12. juli, i parken utenfor biblioteket. Konserten er gratis og åpen for alle. Man trenger ikke billett.

Se alt som skjer under skutefesten