Tall Ships Races logo
Illustrerende bilde av Se utseilingen på søndag
Se utseilingen på søndag

På søndag kl. 13  starter utseilingen hvor de flotte seilskutene forlater Fredrikstad, og mange vender nesa mot Bergen.

seil
Foto: Bård Dalåsen, Fredrikstad Fotoklubb

Skutene går ut Østerelva og Løperen ved utseilingen søndag 14. juli, fra kl 13.00. Du kan f.eks. stå i Gamlebyen på vollene eller på Isegran og se utseilingen.

I Gamlebyen vil det være et eget seilparadearrangement på vollene, hvor du kan oppleve Kong Frederik IVs Tambourafdeling af 1704, deres musikkavdeling, og musketter og kanoner mens du ser skutene forlate byen. A-skutene salutteres.

Første skuta som går er Statsraad Lehmkuhl, andre skute er Dar Mlodziezy og Cuauhtemoc som nummer tre.

Se utseilingen fra Hvaler

Hvaler kommune har laget en egen side med informasjon og kart over hvor man best kan se utseilingen: https://www.hvaler.kommune.no/nyhetsarkiv/tall-ships-races-11.-14.-juli-2019-verdens-storste-skuteregatta-seiler-gjennom-hvaler-pa-vei-til-fredrikstad/

Last ned utseilingskartet til Hvaler kommune her.

Det er masse som skjer i byen også på søndag, ikke bare utseiling av skutene.

På morgenen vil det være felleskirkelig gudstjeneste kl. 10, på norsk og engelsk i parken ved biblioteket.

Kl. 11.30 blir det konsert med MGP jr. finalistene Emma, Emsen og Mikkel, i parken ved biblioteket.

Kl. 12 blir det konsert med den unge duoen Ella & Magnus, i parken ved biblioteket.

Kl. 12 starter Kunstsafari for barn med workshop etterpå, oppmøte ved Rådhuset.

Kl. 14 er det lek og moro ved Plensa-hodene med Studium Actoris, ved biblioteksparken/ Phønixbrygga

Kl. 18 på skuta Hawila blir det nysirkusforestilling Into the water -  nysirkusartister, skuespillere, musikere, og seilskipsmannskap i en unik forestilling om vann og kretsløp.

Se hele programmet her.