Tall Ships Races logo
Illustrerende bilde av Scandic City vil ivareta skipsbyen vår
Scandic City vil ivareta skipsbyen vår

- Hotellet har tatt del i Fredrikstads historie i over 60 år, og vi er stolte over å være en del av byens identitet. Vi er særskilt opptatte av å kunne bevare den lange skips- og sjøtradisjonen vi har her i byen, sier Salgs- og markedsansvarlig for Scandic City, Rune Solberg.

Scandic City har vært en sentral del av bybildet i Fredrikstad siden de tok imot sine første gjester i 1964, den gang som Hotel City. På den tiden kunne hotellet skryte av 53 hotellrom, i kontrast til de 110 gjesterommene hotellet drifter i dag.

Hotel City i 1965
Foto: Hotel City i 1965

- Vi ønsker å bidra til lokal aktivitet, og være et sentralt treffpunkt når byen tar imot besøkende fra hele verden under Tall Ships Races, sier Rune.

Hotellet ble kjøpt opp av Bøckmann Eiendom AS i 2005, et selskap drevet av Bøckmann familien fra Fredrikstad. Hotellet ble i 2006 et partnerhotell til Rica -kjeden som i 2015 ble en del av Scandic-kjeden - dermed Scandic City.

- Vi tror at byen vår hade vært fattigere uten det engasjementet vi får fra lokale eiere slik som Bøckmannfamilien, som bidrar til at byen stadig blir et enda bedre sted å bo og leve i, sier Rune.

Scandic City har gått inn som sølvsponsor av Tall Ships Races 11.-14. juli i Fredrikstad, og fremhever deres engasjement for lokalsamfunnet og byens historie som en del av motivasjonen.

- Vi går inn for å sponse Tall Ships Races fordi vi vil gi noe tilbake til lokalsamfunnet, og vi vil være med videre i utviklingen av byen også i fremtiden. Vi ønsker også å utvide hotellet vårt enda mer, da det stadig kommer flere besøkende til byen, avslutter Rune.

 

Se hele listen over sponsorer av Tall Ships Races Fredrikstad her.

Gå hit for å delta som sponsor av Tall Ships Races Fredrikstad.

 

Toppfoto: Presteløkka ca. år 1900.

Bildene i denne artikkelen er tatt fra Fredrikstad kommunes historiske bildekart - Fredrikstad i tid og rom.