Tall Ships Races logo
Illustrerende bilde av PwC skal måle ringvirkningene av Tall Ships Races Fredrikstad 2019
PwC skal måle ringvirkningene av Tall Ships Races Fredrikstad 2019

 

Fredrikstad-patriotene Linda Arvesen og Hege Solgård fra PwC vil undersøke hvordan Tall Ships Races påvirker Fredrikstad kommune og Østfold.


Linda og Hege
Foto: Linda Arvesen og Hege Solgård fra PwC

PwC er sølvsponsor av Tall Ships Races Fredrikstad 2019 og kommer til å utføre en ringvirkningsanalyse av arrangementet i sommer mellom 11.-14. juli.

Å få en ekstern, objektiv aktør til å evaluere oss var en av de første oppgavene vi satt på arbeidslisten, forteller prosjektleder Ingar Guttormsen, og fortsetter, - at vi fikk PwC til å ta oppdraget er vi veldig fornøyd med, da de har god erfaring fra tilsvarende evalueringer fra en rekke tidligere vertskapsbyer av TheTall Ships Races.

I samarbeid med Innovasjon Norge har PwC utviklet en arrangementskalkulator som de benytter seg av under en ringvirkningsanalyse. Verktøyet har blant annet blitt benyttet under tidligere Tall Ships Races i både Bergen, Kristiansand og Stavanger.

– En ringvirkningsanalyse innebærer blant annet å finne ut av hvor publikum kommer fra, hvor mye penger de legger igjen og hvilken effekt det har på næringslivet i byen. For å finne ut av disse opplysningene kreves det flere operasjoner; foruten å innhente omsetningsdata for næringsdrivende, besøkstall og lignende, kommer vi til å intervjue opp mot tusen besøkende under Tall Ships Races Fredrikstad, sier Linda Arvesen, Partner i PriceWaterhouseCoopers AS.

Intervjuene vil gjennomføres under arrangementet med hjelp av studenter fra bl.a. Høgskolen i Østfold.

–Intervjuspørsmålene dreier seg rundt tema som hvor man bor mens man er i Fredrikstad (hytte, hotell, sove hos venner etc.), hvor mye penger man har brukt under arrangementet, om man hadde dratt til Fredrikstad hvis det ikke var for Tall Ships Races, og eventuelt om Fredrikstadbeboere hadde blitt hjemme i Fredrikstad i ferien om det ikke hadde vært for Tall Ships Races, sier Linda.

Fredrikstad-patrioter

Fredrikstad-damene Linda Arvesen og Hege Solgård kommer fra PricewaterhouseCoopers sitt Østfoldkontor og har ansvaret for PwC sin ringvirkningsanalyse av Tall Ships Races, samt for en egen PwC-stand under arrangementet.


Linda og Hege "vil litt mer"
Foto: Linda og Hege "vil litt mer" når skutene kommer til byen vår

 

–Vi planlegger å stille oss til disposisjon så folk kan stille oss spørsmål og bli bedre kjent med PwC, i tillegg vil vi ha det moro med konkurranser og lignende forteller Linda, og legger til at de kommer til å være godt synlige med tanke på at firmafargene til PwC er rød, gul, oransje og rosa.

–Både jeg og Hege er veldig glad i plankebyen, og vi gleder oss til å ta tempen på stemninga under Tall Ships Races, avslutter Linda.

 

Se listen over alle sponsorer av Tall Ships Races Fredrikstad 2019

Ønsker du å bli sponsor? Se hvordan her