Tall Ships Races logo
Ønsker strikkasokker til Tall Ships-kapteiner

Prosjektleder for The Tall Ships Races Fredrikstad, Ingar Guttormsen, ønsker seg sokker fra strikkeglade Fredrikstadfolk som han kan gi kapteinene som kommer til byen neste sommer.

– Vi vil gi kapteiner som skal komme med skutene sine til Fredrikstad under The Tall Ships Races neste år et par sokker for å ønske dem velkommen til oss. Vi skal møte kapteinene i slutten av november på en konferanse i Sevilla og synes det hadde vært veldig hyggelig hvis vi kunne ta med oss skikkelig hjemmestrikka sokker fra folk i Fredrikstad til dem, sier Ingar.

Han forteller at han trenger i alle fall 100 par sokker slik at han kan dele ut både til de som har bekreftet at de kommer, og til kapteinene på de skutene som han håper vil komme til Fredrikstad 11.-14. juli 2019. Sokkene skal han merke med hvem som har strikket dem slik at kapteinene ser at dette er laget med kjærlighet.

Ingar sier at prosjektets miljøansvar også er en viktig grunn til at han ønsker strikkasokker og ikke en plastikkdings de egentlig ikke har bruk for.

– Vi satt og så på en produktkatalog og var klare til å bestille, men føler at vi har et ekstra ansvar for å ta vare på miljøet og ønsker derfor ikke produsere opp noe som bare blir kastet. Så da drodlet vi litt på hva som er typisk norsk og hva kapteinene har brukt for. Ullsokker, selvfølgelig, sier Ingar.

– Så hvis noen har litt restegarn liggende og tid til å strikke et par herresokker som de er villige til å gi bort, blir vi veldig glade, fortsetter han.

Sokkene kan leveres til servicetorget i kommunen innen 23. november.