Tall Ships Races logo
Illustrerende bilde av Ønsker frivillige!
Ønsker frivillige!

- Vi trenger masse hjelp når vi skal ta imot tusenvis av medseilere, mannskap, skuter og besøkende. Scener må rigges, mannskapet og medseilerne skal tas vare på, mediene og publikum skal informeres, vi trenger et eget førstehjelpsteam og hjelp til vakthold. Lista er egentlig uendelig lang, sier Helge.

TSR 2014
Foto: Walter Schøffthaler

Helge Hammeren har deltatt tidligere under The Tall Ships Races, og er denne gangen ansvarlig for de frivillige i 2019.

- The Tall Ships Races trenger mange hender og hoder til å hjelpe oss med å arrangere Europas største seilskute-regatta. Sist gang i 2014 fikk vi hjelp av 350 frivillige, og vi trenger minst like mange i år, sier han.

Helge forteller at han tok en ringerunde til noen av de som har deltatt som frivillig tidligere under Tall Ships Races i Fredrikstad, for å høre om de kunne tenke seg å bli med igjen: - Jeg fikk utelukkende positive tilbakemeldinger med ønsker om å delta igjen fra alle 67 jeg kontaktet, sier han og legger til:

- I år har vi også fått på plass en egen frivilligportal i løsningen Mobilise, hvor man enkelt kan få oversikt over vakter og få informasjon om arrangementet.  Du registrerer deg gjennom våre nettsider, hvor du også finner informasjon om de forskjellige oppgavene vi trenger hjelp til.

Jørgen Schrøder Aanonsen har også deltatt som frivillig tidligere, og deler gjerne de gode minnene og erfaringene han fikk:

- Jeg var så heldig å være frivillig i 2014, hvor jeg hjalp skutene i land med trossene på morgenen når de ankom. Vi var en super gjeng som hadde tilhold i tårnet på kråkerøybrua. Vi møttes der tidlig morgen/natt og ble sendt ut til de ulike kaiområdene, sier han, og legger til:

- Vi lærte å håndtere store trosser og ulike teknikker for å få de store skutene trygt til kai. Vi hadde også kommunikasjon med tårnet og med lettbåter ute på elven.

I tillegg til å lære masse, minnes Jørgen om hvor flott det var å se Glomma fylles opp med skuter:

- Det var utrolig gøy å se de store skutene seile inn elva og komme seg på plass. Spesielt det å se området mellom kråkerøybrua og den nye Værstebrua fylle seg opp med store skuter var fantastisk!

Har du lyst på nye erfaringer og opplevelser? Bli frivillig da vel! Meld din interesse i vår frivilligportal, så tar vi kontakt med deg.