Tall Ships Races logo
Illustrerende bilde av Maritim opplevelsespark på Isegran
Maritim opplevelsespark på Isegran

Alt av opplevelser og aktiviteter er gratis når The Tall Ships Races Fredrikstad lager en helt egen arena for familier under skutefesten i byen.

Elva fylles med over 70 skuter når Fredrikstad er vertskap for The Tall Ships Races. Langhelgen 11.–14. juli vil stolte skuter, unge mannskap, god mat, konserter, kulturinnslag og et mylder av liv prege bybildet. Bare en kort spasertur fra sentrum ligger Isegran der det blir en egen maritim opplevelsespark spesielt for familier.

Opplevelsesparken byr på massevis av aktiviteter der barn blant annet kan lære spleising av vire, høvling av mast, lage nøkkelringer og knuter. The Tall Ships Races Fredrikstad ser det som et spesielt ansvar å ta vare på miljøet så vi har invitert flere miljøorganisasjoner som skal ha aktiviteter med barna.

På Isegran skal også den russiske sjørøverskuta Shtandart ligge. Skuta har kanoner om bord og mannskapet liker å kle seg ut som pirater! Eliasbåten kommer også på besøk!

For de litt eldre barna, eller litt unge voksne, blir det gratiskonsert med Kjartan Lauritzen i Amfiet på Isegran torsdag 11. juli. The Tall Ships Races Fredrikstad har også en egen arena i parken ved biblioteket der både Silya & the Sailors og Moddi skal ha konsert.

Det blir hele seks områder med deilig mat der en kan stoppe når en går opp og ned langs elva og beundrer de vakre skutene.

Du kan laste ned kart over den maritime opplevelsesparken på Isegran her

Her kan du laste ned brosjyre om den maritime opplevelsesparken på Isegran


Dette skjer på Isegran

SKUTER

På Isegran ligger skutene Morgenstern, Gratitude, Jolly Breeze, Standarth, Jens Krogh og Loa. Disse kan ta imot besøk på fra 12.00 – 21.00, med mindre det er lukkede arrangementer om bord. (Torsdag 11. juli fra 11.00)

INFORMASJONS-TELTET

Vårt informasjons-telt er bemannet av Lions Kråkerøy alle dager. Her får du informasjon om aktiviteter på øya og annen nyttig informasjon og nødvendig bistand om du skulle trenge det.

MARITIME CENTER

Ta turen innom for å se hvordan Maritime Center utfører sine restaureringsoppdrag på ulike skuter og fartøy. Utenfor lokalene pågår høvling av en helt ny mast og andre maritime gjøremål som spleis av wire til rigg. Inne i lokalene kan du få en omvisning og blant annet se og høre om arbeidene som utføres på jakten Jelse.

KREATIVT PLASTVERKSTED FOR BARN I ALLE ALDRE
 
På byggeplassen til Håpets katedral kan man lære om og leke med plast i havet. Kystlotteriet har bidratt med plast fra havet fra sine mange strandryddinger og er tilstede sammen med Håpets katedral og Guerilla Plastic Movement som tilbyr ulike kreative og lærerike aktiviteter. Du kan delta på søppelbingo, snurre på lykkehjul med spørsmål om livet i havet og lage Håpsfangere eller collage av plast fra havet, eller hva med å lete etter Havfruetårer? Den fantastiske og fargesterke PlastoKrillen passer på at alt går riktig for seg.
 

YTRE HVALER NASJONALPARK

Besøkssenter Ytre Hvaler ivaretar informasjonsarbeidet knyttet til nasjonalparken . Ytre Hvaler nasjonalpark feirer 10 år i 2019 med mange spennende aktiviteter. Under The Tall Ships Races kan du besøke deres stand på Isegran, og bli kjent med Ytre Hvaler.

AKTIVITETSLØYPE

Fredrikstad Speiderne har laget en innholdsrik aktivitetsløype hvor du kan få testet dine ferdigheter. Bli med på annet: bruskasse-klatring, balanse på slakk line, spikking, uttesting av livliner og skattejakt. Blir du sulten kan du få servering i speidernes eget konditori. (Bruskasseklatring foregår mellom 12.00 – 15.00. Andre aktiviteter hos speiderne åpne 11.00 – 18.00)

JAKTEN URDA

Syd på øya pågår restaurering av den gamle jakten Urda.  Inne i lokalene kan du lære om taljer og løfteutstyr og få teste det ut i praksis. Her kan du også få kjøpt litt forfriskninger.

FULLRIGGEREN NAJADEN

Najaden ble bygget i 1897 og er under restaurering på Isegran. Ta en tur om bord og se hvor fin skuta har blitt. Her kan du også lære å spleise og flette tau og se alternative materialvalg til plast. Najaden har også servering og salg av egenproduserte arbeider.

REDNINGSSELSKAPET

Redningsselskapet gjør et viktig arbeid rundt sikkerheten til sjøs. På Isegran er de tilstede med en redningsskøyte som tar imot besøk. I tillegg er de tilstede med to av sine populære Eliasbåter som barna kan kjøre med under sikre forhold.

MS HVALER

Denne rutebåten ble bygget på Fredriksstad mek. Verksted i 1892, og gikk i rute mellom Fredrikstad og Hvaler-øyene i nær 90 år. I 1948 ble den ombygget fra damp til diesel og Stiftelsen DS Hvaler har som målsetting og sette den tilbake i den stand den var i 1948. På Isegran arbeider nå en stor dugnadsgjeng med å legge siste hånd på verket i det store restaureringsarbeidet som har blitt utført. Du kan komme ombord og få lære om båtens historie, får en omvisning og lære mer om knuter og knop.

MOTORVERNLAGET TØFFE

Motorvernlaget Tøffe bevarer og restaurerer eldre båtmotorer. Tar du turen innom kan du både se og hør hvordan disse flotte gamle motorene fortsatt lever i beste velgående. 

PLUS-SKOLEN

Plus-skolen ivaretar gamle håndverk-tradisjoner. I tillegg til gullsmed og skomaker-linje har de en egen båtbyggerlinje og er på Isegran og viser fram sin virksomhet.

HISTORISK VANDRING FOR BARN

Larsen gir de et humoristisk og musikalsk innblikk i Isegrans historie tilrettelagt for barn. Bli med på en rundtur på øya og lær mer om øyas kjente og kanskje også hemmelige historie. Gratis vandringer. Torsdag 11. og lørdag 13. juli kl 12.00 og 14.00. Møt opp 15 minutter før ved Serviceteltet rett ved inngangen til øya

FREDRIKSTAD MUSEUM

Fredag 12. juli inviterer Fredrikstad Museum til to innholdsrike og spennende omvisninger på vakre Isegran. Museets egen «Tømmermann Vik» tar dere med gjennom alle de forskjellige tidsepokene på øya – helt fra MindreAlvs tid på 1250-tallet og frem til nyere tids maritime historie. Velkommen til å bli med Tømmermann Vik på en runde rundt på den grandiose øya. Turen starter ved Det Gule Huset og avsluttes ved Erling Johansens byste. Du kan være med på denne gratis vandringen enten kl 12.00 eller kl. 14.00.(Kun fredag 12. juli)

MAGASINET ISEGRAN

Kafeen Magasinet Isegran holder åpent 11.00 – 20.00 alle dager under skutefesten. Her kan du nyte litt godt å drikke og spise i naturskjønne omgivelser.

ROTARY

De seks Rotaryklubbene i Fredrikstad-området vil være tilstede på Isegran for å promotere klubbene og det arbeidet de gjør. De viser også tekst og bilder fra tidligere Tall Ships Races deltakelser sammen med Fredrikstad Kommune.

MANNSKAPSAKTIVITETER

Fredag 12. juli 10.00 – 14.00 kan du se mannskapet fra skutene konkurrere i ulike maritime aktiviteter på Isegran. Bli med og se hvem som går av med seieren.

KONSERTER

I Amfiet på Isegran arrangeres også følgende konserter og arrangementer.
Torsdag 11. juli 15.00. Åpningsarrangement. Gratis.
Torsdag 11. juli kl 20.30. Konsert med Kjartan Lauritzen m gjester. Gratis.
Lørdag 13. juli kl 21.00. Avslutningskonsert. Musical Fireworks. NB Arrangeres av Østfold Music Production - billetter på www.fredrikstadkino.no 

 

Se hele programmet