Tall Ships Races logo
Illustrerende bilde av Marie er liaison for Bark EUROPA
Marie er liaison for Bark EUROPA

Marie Davidsen (56) fra Rolvsøy ble satt til å arbeide som liaison for Bark EUROPA allerede i januar.

 Marie Davidsen
Foto: Marie Davidson er liaison for Bark EUROPA

– Jeg fikk først en nyttårshilsen fra Bark EUROPA i januar, men det var ikke før i februar at de begynte å sende meg forespørsler, sier Marie Davidsen.

En liaison skal være tilgjengelig for den skuta man er satt til, og sørge for at de får den bistand de trenger i forkant og under arrangementet. Det er frivillige som har meldt seg som liaisoner under Tall Ships Races Fredrikstad 2019.

– Besetningen på Bark EUROPA lurte blant annet allerede i februar på ting rundt markedsføring og promotering av egen skute. Da tenkte de særlig på å få nok medseilere både mellom 15-og 25 år, samt at de har noen plasser til de over 26 år når skuta forlater Aalborg og kommer til Fredrikstad, og når skuta vender hjem igjen til Nederland, forteller Davidsen.

 

Hva er en liaison?

Knut Birger Nilsen fra Borg Havn
Foto: Knut Birger Nilsen fra Borg Havn snakker om livet om bord under liaisonmøtet på Onsøy rådhus 19. mars

 

Som liaison under Tall Ships Races blir man forpliktet til én skute hvor man skal opptre som en god vert for besetningen om bord. Det er en fordel å kunne snakke engelsk eller et av de andre språkene som snakkes på de forskjellige skutene som f.eks. polsk, russisk, spansk og portugisisk.

– Det å være liaison handler om å være et godt vertskap. Et vertskap som skal ta gjestene godt imot og som skal være et bindeledd mellom fartøyet og land. Det forventes at man har god kjennskap til byen, til severdigheter og kulturelle tilbud, samt til de aktiviteter som foregår under Tall Ships Races, forteller skuteansvarlig Bjørg Johnsrud Western.

Liaisonene vil få bistand fra helpdesken under arrangementet. Leder for helpdesken, Gunn Norum, forteller at de kan regnes som liaisonenes forlengede arm:

– Vi vil fungere som et hjelpesenter for liaisonene hvor de kan komme å få hjelp med ting skutene trenger, som f.eks. tollbestemmelser og papirer, vannlevering, drivstoff, strøm og båtutstyr, sier Gunn. 

 

Nye utfordringer

EUROPA
Fullriggeren Bark EUROPA fra Nederland, Foto: Sail Training International

Marie forteller at hun ikke visste helt hva det innebar å være en liaison, allikevel meldte hun seg opp til Tall Ships Races Fredrikstad 2019.

– Jeg visste ikke hva jeg gikk til da jeg meldte meg som liaison, men som Pippi Langstrømpe sier; «Det har jeg aldri gjort før, så det klarer jeg helt sikkert», sier Davidsen.

Marie har deltatt tidligere som publikum under Tall Ships Races i Fredrikstad, både i 2005 og i 2014.  


– Jeg ville bli med fordi jeg synes Tall Ships Races har vært så flott tidligere når det ble arrangert i Fredrikstad. Det var en skikkelig folkefest, og denne gangen vil jeg oppleve det fra innsiden ved å jobbe under arrangementet, avslutter Davidsen.

Har du lyst å jobbe som frivillig under Tall Ships Races? Meld deg her.