Tall Ships Races logo
Illustrerende bilde av Kronprinsessen besøkte Isegran
Kronprinsessen besøkte Isegran

Kronprinsesse Mette Marit så byggingen av Håpets Katedral på Isegran og hørte om maritim forsøpling da hun besøkte Fredrikstad 15. februar.

Håpets Katedral er et initiativ til en nasjonal dugnad for å reise et åndelig symbolbygg av innsamlet plast fra havet i regi av Borg biskop og bispedømmeråd.

 Kronprinsessen møtte blant annet møte representanter for det maritime miljøet på Isegran, Ordfører Jon-Ivar Nygård, Tall Ships Race-ansvarlig Ingar Guttormsen, barna fra Smertulia barnehage og mange flere.

Mette Marit besøker Isegran

– At katedralen skal bygges her på Isegran, bidrar til å gjøre prosjektet enda mer spesielt og verdifult for oss i Fredrikstad, sier ordfører Jon-Ivar Nygård.

Isegran er på mange måter Fredrikstads maritime senter, spesielt når det kommer til vår maritime historie og videreføring av denne. Navn som Alv Erlingsson, Tordenskiold, Bjarne Aas og i dag Maritime Senter og Plus Skolen har bidratt til å gjøre Isegran kjent for sjøfarere helt siden 1300-tallet.

I 2019 ønsker vi igjen sjøfarere fra hele verden velkommen til Fredrikstad. The Tall Ships Race har tidligere besøkt oss i 2005 og 2014.

– Et av temaene for Tall Ships Races 2019 er «Rent hav». En åpning av «Håpets katedral» som del av Tall Ships Races vil bidra til å forsterke og å spre et veldig viktig budskap - «Gjør vi ikke noe nå står havet om noen tiår i fare for å inneholde mer plast enn sjødyr», sier ordføreren.

Mette Marit og Jon Ivar Nygaard