Tall Ships Races logo
Illustrerende bilde av Her får du de beste bildene av innseilingen
Her får du de beste bildene av innseilingen

Langhelgen 11. – 14. juli fylles elva i Fredrikstad med flotte skuter. Her ser du hvor du må stå for å få de beste bildene av at skutene kommer inn. 

Bilde av utseiling

(Foto: Valery Vasilevskiy/STI)

– Skutene seiler regatta fra Aalborg og med mållinje ved Ferder. Det vil sannsynligvis være stort sprik i tid mellom første og siste fartøy så vi kan ikke gi noen eksakt tidsangivelse for når de vil være inne. Men vi antar at de første kanskje ankommer allerede ettermiddag/kveld tirsdag 9. juli. Alle må være på plass i Fredrikstad sentrum innen kl. 12.00 torsdag 11. juli. Det beste stedet å være for å sikre seg skuter med seilføring er nok derfor ved målgangen på Ferder, forteller prosjektleder for The Tall Ships Races Fredrikstad, Ingar Guttormsen.

Han sier at de største skutene blir fortøyd øst for Kråkerøybrua, og derfor kommer inn Østerelva. Det er forventet mer enn 70 fartøy til byen. De skal ligge langs elva på begge sider helt fra Isegran på den ene siden der den sjørøveraktige skuta Shtandart skal ligge, og oppover elva forbi Glommen Brygge, Bjølstad og Værste, der blant annet Kyrre fra Fredrikstad blir å finne. På bysiden av elva vil det ligge store flotte skuter helt ned til Tollboden og Bellevue, mens Statraad Lehmkuhl skal ligge i Gamlebyen.

Guttormsen sier at en annen fin mulighet til å se skutene på vannet er under utseilingen.

– Utseilingen skjer i samlet flokk ut Østerelva søndag 14. juli, i tidsrommet 14.00 – 16.00, forteller han.

Se programmet for skutefesten

Se fartøyene som kommer