Tall Ships Races logo
Illustrerende bilde av Første skute påmeldt The Tall Ships Races Fredrikstad 2019
Første skute påmeldt The Tall Ships Races Fredrikstad 2019

Den britiske klasse A-skuta Lord Nelson er den første skuta som har bekreftet at de deltar i Fredrikstad i juli neste år.

– Dette er en milepæl for oss som jobber frem mot skutefesten i Fredrikstad i 2019. Det er selvsagt ekstra gøy at dette er en klasse A-skute, som betyr at det er en av de helt store båtene, sier Ingar Guttormsen, prosjektleder for The Tall Ships Races Fredrikstad 2019.

Lord Nelson er spesielt tilpasset for mennesker med nedsatt funksjonsevne. Den har blant annet brede dekk for plass til rullestol, snakkende kompass slik at svaksynte og blinde kan styre skuta og hydraulisk styring for personer med begrenset styrke.

 Masta til Lord Nelson

Foto: Sail Training International

– Dette er en viktig skute å få til byen. I tillegg til at den selvsagt er spektakulær, sikrer den at Tall Ships Races Fredrikstad 2019 blir et arrangement for alle. På denne skuta vet vi at det både vil være greit for mennesker i rullestol å komme ombord for en titt under selve skutefesten, og vi har en perfekt skute for unge med nedsatt funksjonsevne å være medseiler på, sier Ingar.

For mer fakta om Lord Nelson

The Tall Ships Races kommer til Fredrikstad 11. – 14. juli 2019.

Ungdom som vil være med og seile kan melde seg på her.